Mestarien liigan alkulohkot arvottiin Monacossa torstai-iltana. Kausi on poikkeuksellinen, sillä La Ligasta on mukana viisi joukkuetta. Koskaan aiemmin Mestarien liigan lohkovaiheessa ei ole nähty viittä joukkuetta yhdestä maasta. Analyysisarjassa ruodimme jokaisen La Liga -joukkueen alkulohkon läpi. Nyt vuorossa Real Madridin A-lohko.

Di María palaa Bernabéulle

Viime kaudella Mestarien liigan välierävaiheeseen yltänyt Real Madrid pelaa A-lohkossa yhdessä PSG:n, Shakhtar Donetskin ja Malmön kanssa.

Ennakkoon ajateltuna Realin ainoa uhkaaja lohkovoittoa ajatellen on ranskalainen Paris Saint-Germain. Viime kaudella PSG kaatoi lohkovaiheessa Barcelonan maalein 3-2. Neljännesvälierissä ranskalaiset taivuttivat viime hetkillä Chelsean nurin, mutta puolivälieräkohtaaminen Barcelonaa vastaan oli liikaa. Joka tapauksessa puhutaan laadukkaasta joukkueesta.

PSG on voittanut Ranskan liigamestaruuden nyt kolme kertaa putkeen. Tämäkin kausi on käynnistynyt hyvin. Kolmen kierroksen jälkeen joukkue on puhtaalla pelillä kärjessä. Pelitavallisesti kyseessä on joukkue, joka pyrkii kontrolloimaan otteluita pallonhallinnan kautta. PSG nojaa pelinrakentelussa lyhyisiin syöttöihin, ja kaikkia kolmea kaistaa käytetään hyökättäessä. Realin on oltava tarkkana läpisyöttöjen kanssa. Niitä PSG hakee suhteellisen usein.

Erikseen on vielä mainittava Ángel di María, joka pääsee pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan. Kalavelkoja todennäköisesti on, sillä di Marían lähtö Realista ei sujunut kovin hyvissä merkeissä.

Shakhtar heikentynyt selvästi

Realin kakkosvastustaja on ukrainalainen Shakhtar Donetsk, joka on Mestarien liigan vakiovieras. Viime kaudella joukkue eteni alkulohkostaan Porton vanavedessä jatkoon. Erityisesti BATE jäi Shakhtarin jyrän alle. Kahdessa ottelussa yhteismaalit ukrainalaisille 12-0. Luiz Adriano nousi sivuamaan yhden ottelun maaliennätystä (5).

Vaan nyt ei ole Luiz Adrianoa, joka myytiin AC Milaniin. Ei ole myöskään Fernandoa, joka myytiin Sampdoriaan. Eikä ole Douglas Costaa, joka siirtyi Bayern Müncheniin. Shakhtar on heikentynyt selvästi, eikä todennäköisesti yllä tällä kertaa alkulohkosta jatkoon.

Malmöllä ja Realilla erilaiset tavoitteet

Neloskorista Real sai lohkoonsa Malmön. Joukkue selvitti tiensä toista putkeen lohkovaiheeseen, kun se kaatoi karsintojen viimeisessä vaiheessa Celticin. Viime kaudella Malmö onnistui voittamaan kuudesta alkulohkopelistään yhden. Maaleja ruotsalaisjoukkue onnistui tekemään vain neljä – kaikki Olympiakosia vastaan. Tälläkin kaudella Malmö on selkeä heittopussi. Joukkueelle ja kaupungille suurin juttu taitaa olla se, että Zlatan palaa PSG:n paidassa kotiin.

Lähtökohtaisesti tämän lohkon jatkopaikat menevät hyvin selkeästi Real Madridille ja PSG:lle. Ranskalaiset pystynevät jossain määrin haastamaan tai jopa voittamaan Realin. Todennäköistä on kuitenkin se, että Los Blancos on vuoden päättyessä lohkonsa ykkönen.

Arvio: 1. Real Madrid, 2. PSG, 3. Shakhtar Donetsk, 4. Malmö

Lue kaikki analyysit

Barcelonan E-lohko
Real Madridin A-lohko
Atlético Madridin C-lohko
Valencian H-lohko
Sevillan D-lohko