Real Madrid on ollut parina viime päivänä tiiviisti otsikoissa. Ensin tiedotettiin Asier Illarramendin myynnistä Real Sociedadiin, sitten Fábio Coentrãon lainaamisesta Monacoon ja lopuksi Lucas Silvan lainasta Marseilleen. Kolmikkoa yhdistää se, että kaikista Real on maksanut melko paljon, mutta kukaan ei ole onnistunut murtautumaan Los Blancosissa vakituiseksi avauksen pelaajaksi.

Ajankohtaisuuden vuoksi päätimme kasata lyhyen listan Real Madridin epäonnistuneista kaupoista. Sijoituksista voi toki kiistellä, eivätkä kaikki listalla olevat pelaajat välttämättä ole jokaisen mielestä niin sanottuja floppeja. Varmaa on kuitenkin se, että paljon on valunut euroja hukkaan Espanjan pääkaupungissa.

5. Fábio Coentrão

Neljä vuotta sitten Real Madrid maksoi Fábio Coentrãosta Benficalle huimat 30 miljoonaa euroa. Ainoa puolustaja, josta Real on maksanut seurahistoriansa aikana enemmän (Transfermarktin mukaan), on tuore hankinta Danilo.

Ei Coentrão mitenkään katastrofaalisesti flopannut. Realissa vyölle on ehtinyt kertyä jo 100 ottelua (tosin minuutteja vain noin 72 täyden ottelun verran). Epäonnistuminen johtuu siitä, ettei Coentrão koskaan noussut dominoivaksi laitapelaajaksi, mitä häneltä tiettävästi odotettiin. Portugalilainen pelaa tämän kauden lainalla Monacossa, sen jälkeen tilanne on taas auki. Coentrãoon käyttämiään rahoja Real ei tule saamaan takaisin.

getty_coentraofabio2013
Kuva: Getty Images.

4. Wesley Sneijder

Listan ensimmäinen hollantilainen. Tuli 23-vuotiaana Realiin Ajaxista. Siirtosumma 27 miljoonaa euroa. Puhuttiin huikeasta keskikentän lupauksesta, joka osasi tehdä peliä ja laukoa painavasti molemmilla jaloilla. Aika Realissa ei mennyt ihan nappiin. Kahden kauden, 66 ottelun ja 22 tehopisteen jälkeen Sneijder myytiin 15 miljoonalla eurolla Interiin, jossa hän voitti Mestarien liigan.

Real Madrid v Recreativo Huelva - La Liga
Kuva: Getty Images.

3. Arjen Robben

Kun Robben hankittiin Chelseasta 36 miljoonalla eurolla vuonna 2007, tiedettiin että kyseessä on loukkaantumisherkkä ja mentaalisesti hieman hankala pelaaja. Siitä huolimatta hollantilaislaiturista olisi pitänyt saada enemmän irti. Kaksi kautta, 65 ottelua, 13 maalia ja 14 maalisyöttöä. Kesällä 2009 Robben myytiin 24 miljoonalla eurolla Bayern Müncheniin, jonka paidassa hän on paukuttanut 109 maalia ja antanut 70 maalisyöttöä 201 ottelussa.

Ja onhan niitä epäonnistuneita hollantilaishankintoja Sneijderin ja Robbenin lisäksi ollut muitakin. Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Royston Drenthe

Real Madrid v Racing Santander - La Liga
Kuva: Getty Images.

2. Claude Makélélé

Klassikko. Ranskalainen Makélélé oli pelaajatyypiltään selkeästi puolustava keskikenttäpelaaja. Puolustaminen ei Realin galáctico-imagoon sopinut, joten Makélélé sai kesällä 2003 mennä. Taloudellisesti siirto toi voittoa, pelillisesti kauppa oli katastrofi.

Edellisenä keväänä mestaruuden napannut Los Blancos jäi seuraavalla kaudella liigassa neljänneksi. La Ligan joukkue voitti seuraavan kerran kaudella 2006-07, Mestarien liigan vasta 2013-14. Vertailun vuoksi: Makélélén kolmen kauden (2000-03) aikana Real voitti La Ligan kahdesti ja Mestarien liigan kerran.

Fussball: Champions League 02/03 Real Madrid - Manchester United
Kuva: Getty Images.

1. Kaká

AC Milanista vuonna 2009 hankitun Kakán piti olla seuraava suuri galáctico. Real Madrid pulitti Italiassa menestyneestä pelaajasta peräti 65 miljoonaa euroa (seurahistorian neljänneksi kallein ostos). Kaká ei oikein missään vaiheessa istunut täydellisesti Realin pelitapaan. Toki loukkaantumisetkin haittasivat. Neljä vuotta siirtonsa jälkeen Kaká palasi Milaniin – ilmaiseksi. 89 ottelua Brasilian maajoukkueessa pelannut ja edelleen uraansa MLS-liigassa jatkava Kaká sai Realissa vyölleen yhteensä 120 ottelua. Tehot: 29+39=68.

Everton v Real Madrid - International Champions Cup 2013
Kuva: Getty Images.