Tiistaisen Oviedon ja Atlético Madridin välisen harjoitusottelun yhteydessä maailmalle levisi ikävää kuvaa kannattajien välisistä väkivaltaisista yhteenotoista. Espanjan liiga LFP on nyt tarttunut toimiin asian tiimoilta tarmokkaasti.

Liigan puheenjohtaja Javier Tebas on käynyt kiireellisiä keskusteluita liiton väkivallan vastaisen komission kanssa. Tebasin mukaan tiistain tapahtumien yhtenä syynä oli se, että kyseessä oli nimenomaan harjoitusottelu.

– Tämä on todella ikävää meille, jotka teemme väsymättä työtä ehkäistäksemme katsomoväkivaltaa. Harjoitusotteluissa meillä ei ole samanlaista kontrollia kuin liigapeleissä, minkä myötä olemme ajatelleet että La Ligalla pitäisi olla isompi rooli myös harjoitusotteluissa, Tebas sanoi LFP:n lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

Harjoitusotteluita pääsee käytännössä kuka tahansa seuraamaan ilman mitään ennakkokontrollia.

– Me LFP:ssä tarkkailemme faneja kun he matkaavat peleihin, mutta kontrollimme ei ulotu harjoitusotteluihin. Ehkä sen pitäisi Tebas pohti.

Oviedon ja Atléticon fanit ottivat rajusti yhteen Carlos Tartiere –stadionin tuntumassa ennen tiistaisen ottelun alkua.