Elche tiedotti verkkosivuillaan, että seuran edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on palkattu Rubén Baraja. 40-vuotias Baraja siirtyy Elcheen Valenciasta, jossa hän toimi juniori- ja reservijoukkueiden valmentajana. Baraja korvaa tehtävässä muutama viikko sitten eronneen Fran Escribán.

Baraja ei ole aiemmin urallaan toiminut pääsarjatasolla päävalmentajana, mutta 40-vuotiaalla espanjalaisella on kokemusta Atlético Madridin valmennusryhmään kuulumisesta. Baraja toimi vuonna 2011 puolen vuoden ajan Atletin teknisenä valmentajana sekä Gregorio Manzanon että Diego Simeonen valmennusryhmissä.

Pääsarjatason kokemusta Barajalla on pelaajapuolelta. Monipuolinen keskikenttäpelaaja pelasi Real Valladolidin, Atléticon ja Valencian paidoissa yhteensä 382 ottelua. Hän voitti urallaan mm. kaksi kertaa La Liga -mestaruuden. Lisäksi Baraja edusti Espanjaa lähes 50 A-maaottelussa.

Toimittajan sana

Valmentajana Barajasta on tässä vaiheessa paha mennä sanomaan mitään. Varmuudella voidaan sanoa, että helppoa ei tule olemaan. Pienellä budjetilla operoivaa ja suurissa talousvaikeuksissa oleva Elche pudotettiin kesäkuun alussa kabinettipäätöksellä pääsarjasta Segundaan. Seurassa elätellään yhä toiveita päätöksen perumisesta, mutta Elchen kannalta näyttää huonolta. Lisäksi joukkueen rakennus on pahasti kesken ensi kautta ajatellen, todennäköisesti juuri edellä mainitusta syystä. Esimerkiksi maalivahteja ei tällä hetkellä kokoonpanossa ole yhtään.

Vaikka Elche saisi valituksen kautta pääsarjapaikkansa takaisin, seura antaa kaikessa liikaa tasoitusta muille. Niin pelaajamateriaalissa kuin valmennuksessakin. Ihannetilanteessa kun uutta valmentajaa ei palkata heinäkuun puolivälissä.