Real Sociedad tiedotti verkkosivuillaan, että Raúl Navas siirtyy seuraan. 27-vuotias siirtyi itse asiassa jo vuosi sitten Eibarista La Realiin, mutta hänet lainattiin takaisin pieneen baskiseuraan. Nyt Sociedad ilmoitti käyttäneensä osto-option, joten Navas palaa San Sebastiániin.

Navasin lisäksi Sociedad tiedotti, että Dani Estradalle ja Eñaut Zubikaraille ei tarjota jatkosopimuksia. Molemmista tulee vapaita agentteja kesä-heinäkuun vaihteessa.

Toimittajan sana

Topparina pelaava Navas oli viime kaudella Eibarin parhaita puolustuspään pelaajia. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Raúl Albentosa myytiin Derbyyn, Navas nousi joukkueen ykköstoppariksi. Hän pelasi kaiken kaikkiaan 29 La Liga -ottelua, joissa syntyi kaksi maalia.

Sociedadiin Navas tuo lisää pääpelivoimaa. On tosin vaikea nähdä, että Navas murtautuisi David Moyesin ryhmässä avaukseen. Mikäli Navasia ei myydä tai lainata eteenpäin, hän täyttänee paikkansa rotaatiopelaajana.

Estradasta ei tarvitse sen enempää puhua, sillä hän pelasi päättyneellä kaudella vain yhdessä Copa del Reyn ottelussa. Sen sijaan maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Ykkösenä pelannut Gerónimo Rulli palaa lainaltaan takaisin Uruguayhin, mikäli Sociedad ei lunasta nuorukaista itselleen. Zubikarain lähdön myötä Sociedadin on hankittava vähintään uusi kakkosmaalivahti. Rulli-päätöksestä riippuu, tarvitaanko uusia maalivahteja yksi vai kaksi.