Pelaajaurallaan mm. Liverpoolissa ja Real Madridissa pelannut Jerzy Dudek on onnistunut saamaan viime päivinä rutkasti palstatilaa itselleen. Syynä on Dudekin kirja, jossa hän paljastaa yhtä sun toista kiusallista kollegoistaan ja ylipäätään jalkapallomaailmasta.

Kerroimme tiistaina Dudekin paljastaneen yksityiskohtia José Mourinhon raivokohtauksesta Real Madridin pukuhuoneessa. Dudekin mukaan Mourinho syytti Esteban Graneroa tietojen vuotamisesta lehdistölle. Mourinho ehti jo ottaa kantaa Dudekin väitteeseen.

– Älkää naurattako. Dudek todella sanoi niin? Granero on hieno ammattilainen ja ikuinen ystävä, Chelsea-manageri sanoi lehdistölle.

Dudekin paljastukset eivät jääneet tähän. Puolalaismaalivahti kertoo kirjassaan myös, että Iker Casillasin mielestä ”Fernando Torres on Espanjan jalkapallon yliarvostetuin pelaaja”. Casillas ja Torres pelasivat pitkään yhdessä Espanjan maajoukkueessa.

Dudek ei paljastanut pelkästään muiden kiusallisia lausuntoja, vaan kertoi myös omia mielipiteitään joistain pelaajista. Hänen mukaansa Lionel Messi on ”keinotekoinen ja provosoiva”. Barcelonan entinen ja Bayern Münchenin nykyinen päävalmentaja Pep Guardiola puolestaan ”elää provosoidakseen”, mikäli Dudekia on uskominen.

Cristiano Ronaldoa Dudek kuvaili ”ylimieliseksi mutta aidoksi”. Raúl González puolestaan on maalivahdin mukaan ”itsekäs ja hyvin kilpailuhenkinen voittaja”.