Sevilla tiedotti verkkosivuillaan, että Michael Krohn-Dehli siirtyy seuraan kahden vuoden sopimuksella. Kontrahtiin sisältyy optio kolmannesta vuodesta. Krohn-Dehlin sopimus Celta Vigon kanssa päättyi kuluvaan kauteen, joten Sevillan ei tarvitse maksaa pelaajasta siirtokorvausta.

31-vuotias tanskalainen on keskikenttäpelaaja, joka pelasi kolme viime vuotta Celtassa. Kroh-Dehli on pelannut aiemmin urallaan myös Bröndbyssä, Ajaxissa, Waalwijkissa ja Sparta Rotterdamissa.

Toimittajan sana

Krohn-Dehli ei välttämättä ole kaikille tuttu nimi, mutta nyt puhutaan laadukkaasta pelaajasta. Celta Vigo loi päättyneellä La Liga -kaudella kolmanneksi eniten maalipaikkoja. Merkittävä lenkki maalipaikkojen mahdollistamisessa oli juuri Krohn-Dehli, joka ruokki syötöillään keskikentältä hyökkäyskolmikkoa.

Tanskalaisen syöttöprosentti oli päättyneellä kaudella joukkueen parhaimmistoa, minkä lisäksi hän loi Celtan pelaajista kolmanneksi eniten maalipaikkoja (koko La Ligassa sijalla kahdeksan). Krohn-Dehli toimi pitkälti Celtan pallollisen pelin pyörittäjänä. Hänelle merkittiin eniten syöttöjä koko joukkueesta, kaiken kaikkiaan 2149. Lukema oli koko sarjan neljänneksi korkein. Tehoja Krohn-Dehli kirjautti yhden maalin ja viiden maalisyötön verran.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten Krohn-Dehliä käytetään Sevillassa. Unai Emery peluutti joukkuettaan viime kaudella useimmiten muodossa 4-2-3-1 niin, että kentällä oli samaan aikaan kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Krohn-Dehlin vahvuudet eivät ole pelin rikkomisessa, joten hänelle selkein rooli Sevillassa olisi kymppipaikalla tai vaihtoehtoisesti laidalla (jos hänellä olisi lupa ajaa laidalta keskustaan). Näin ollen Kroh-Dehli taistellee peliajasta erityisesti Éver Banegan ja Denís Suárezin kanssa.