La Ligaan loppukaudeksi suunniteltu lakko on peruttu. Espanjan korkein oikeus tuomitsi lakon laittomaksi, joten sitä ei voida pitää. Suunniteltu lakko olisi estänyt kahden viimeisen liigakierroksen ja Copa del Reyn finaalin pelaamisen.

Lakolla uhkaaminen perustui uuteen televisiointisopimukseen. Laajalti kiitellyssä sopimuksessa televisiointioikeudet myydään jatkossa kollektiivisesti. Näin ollen muiden kuin Barcelonan ja Real Madridin televisioinnista saamat tulot kasvanevat tulevaisuudessa merkittävästi.

Siinä, missä uusi sopimus on kerännyt eri tahoilta kiitosta, pelaajajärjestö AFE ei ole ollut tyytyväinen tulonjakoon, josta ylivoimaisesti suurin osa menee jatkossa pääsarjaseuroille.

Toimittajan sana

Oli pelaajien saama siivu televisiointioikeuksista tarpeeksi suuri tai ei, lakko olisi ollut Espanjan jalkapallolle suuri askel taaksepäin. Imagotappiot olisivat pahimmassa tapauksessa voineet olla sitä luokkaa, että tulevan televisiointisopimuksen arvo olisi voinut laskea merkittävästi.