James Rodríguez nousi ratkaisijaksi, kun Real Madrid kaatoi La Ligan viikkokierroksella Almerían maalein 3-0. Rodríguez tälläsi juuri ennen taukoa maalin, jollaisista hän tuli tunnetuksi viime kesän MM-turnauksessa. Realin toinen osuma merkittiin omaksi maaliksi ja kolmas harvemmin maalinteossa onnistuvalle Álvaro Arbeloalle.

Los Blancosin päävalmentaja Carlo Ancelotti teki odotettuja muutoksia kokoonpanoon. Keylor Navas aloitti maalilla, Fábio Coentrão vasempana pakkina ja Jesé vasempana laiturina. Lisäksi Ancelotti nosti penkille kaksi junioria: talvella hankitun Martin Odegaardin ja U19-joukkueessa normaalisti pelaavan Borja Mayoralin.

Real otti pelin vahvasti haltuunsa ensimmäisistä minuuteista lähtien. Ensimmäinen matala keskitys Cristiano Ronaldolle karkasi hieman pitkäksi. Seuraava paikka pelattiin keskityksellä Rodríguezille, joka puski puolisen metriä ohi. Seitsemännellä minuutilla Real prässäsi hyvin keskialueella. Ronaldo pääsi kuljetuksen jälkeen laukomaan vasurillaan – Rubén torjui.

Pari minuuttia myöhemmin Toni Kroos lähetti erinomaisen pystypallon linjan taakse. Coentrão sai pelivälineen haltuunsa mutta ajautui sen verran pieneen kulmaan, että Rubén onnistui peittäen torjumaan.

Ottelussa mentiin sellainen vartin pituinen jakso ilman merkittäviä tilanteita. Molemmat joukkueet saivat pariin otteeseen pallon vastustajan rangaistusalueelle tai sen tuntumaan, mutta maaleja ei nähty. 25 minuutin kohdalla Rodríguezia rikottiin, ja Ronaldo asettui pallon taakse. Kohtuullisen hyvä vapaapotku hämäsi kierteellään Rubénin mutta painui maalin katolle.

Lopulta minuutti ennen taukoa Santiago Bernabéu repesi riemuun. Ángel Trujillo purki korkean pallon rangaistusalueen rajan tuntumaan suoraan Rodríguezin juoksulinjalle. James tälläsi elämänsä kudilla nahkakuulan ilmasta yläkulmaan. Espanjassa tätä osumaa olisi kutsuttu golazoksi. Maali oli samalla Realin 100:s tämän kauden La Ligassa.

Pilli soi lähes välittömästi Jamesin maalin jälkeen tauon merkiksi. Tauko ei Almeríaa auttanut, sillä heti toisen jakson alkuun tuli toinen takaisku. Jesé syötti oikeasta laidasta pystyyn Kroosille, joka jatkoi maalin eteen. Ronaldon tarvitsi vain putata pallo tyhjiin, mutta lopulta pelivälineen toimitti verkkoon Almerían puolustaja Mauro dos Santos.

Jonkin aikaa mentiin rauhallisemmin. 65. minuutilla Ancelotti reagoi melko lailla ratkenneeseen otteluun ja otti sekä Rodríguezin että Asier Illarramendin pois kentältä. Heidän tilalleen juoksivat Isco ja Lucas Silva.

Pari minuuttia vaihtojen jälkeen kulmapotku pelattiin Raphaël Varanelle, joka puski ohi maalin. Pian Varanen paikan jälkeen Ronaldon laukaus kuljetuksen päätteeksi epäonnistui ja karkasi reilusti ohi maalin.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa Ronaldo eteni oikealla laidalla ohi puolustajastaan ja tarjoili matalan keskityksen maalille. Javier Hernández oli paikalla, mutta maalintekoyritys painui ohi maalin.

Hieman myöhemmin kuultiin hieman tavanomaisesta poikkeavaa ääntä, kun Real hyökkäsi epäorganisoitua Almería-puolustusta vastaan. Mitä todennäköisimmin maalittomuuteensa turhautunut Ronaldo olisi voinut vapauttaa Chichariton maalintekoon, mutta hän päätti laukoa sinänsä hyvästä sektorista itse. Kuti karkasi yli maalin, ja osa kotiyleisöstä palkitsi Ronaldon vihellyksillä.

84 minuutin kohdalla kotijoukkue sai kolmannen maalinsa. Isco syötti pystyyn Hernándezille, joka syötti takatolpalle. Paikalla olivat Ronaldo ja Arbeloa, joista jälkimmäinen iski pelivälineen tyhjiin. Pelaajien kävellessä kohti keskiympyrää Ronaldo pyöritteli päätään.

Enempää maaleja ei nähty, joten Real vapun viettoon kolmen pisteen saattelemana. Voiton myötä Real nousi takaisin kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Barcelonasta. Almería puolestaan jatkaa kaksi pistettä putoamisviivan paremmalla puolella. Ottelukierroksia on jäljellä neljä.

Toimittajan sana

Almería itse asiassa pelasi melko hyvin. Kovin monelle vaaralliselle maalipaikalle Real ei päässyt. Almería oli päästä tauolle maalittomassa tilanteessa, kunnes kuvaan astui James Rodríguez. Käsittämätön laukaus ilmasta yläkulmaan pudotti vierasjoukkueen polvilleen.

Toisen jakson alkuun tuli toinen takaisku. Ei Almería edelleenkään erityisen suuressa pulassa ollut, mutta tässä vaiheessa peli oli ratkennut. Vaaditaan hyvin erityislaatuista päivää, että Almerían kaltainen joukkue tekisi Realin vieraana kaksi tai kolme maalia. Tänään ei ollut erityislaatuinen päivä.