Maalinteon suhteen otsikoissa ovat yleensä hyökkääjät, ajoittain keskikenttäpelaajat ja harvemmin puolustajat. Mutta kyllä osa puolustajistakin maaleja iskee säännölliseen tahtiin. Kun mukaan lasketaan Euroopan viisi suurinta sarjaa (Espanja, Englanti, Saksa, Italia ja Ranska) viimeisen 10 vuoden ajalta, puolustajien maalipörssi on mielenkiintoista luettavaa. Tilastot Optan mukaan.

Ykköspaikalla on Real Madridin Sergio Ramos, joka viimeisteli tuoreimman maalinsa viime viikonloppuna Málagan verkkoon. Osuma oli Ramosin 40:s viimeisen 10 vuoden aikana. Tällä kaudella Ramos on onnistunut maalinteossa jo seitsemän kertaa, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Toisena listalla on tätä nykyä Bundesligan Wolfsburgia edustava Naldo. Ramosin tavoin topparina pelaava brasilialainen on iskenyt kaudesta 2005-06 lähtien 37 maalia. Tällä kaudella Ramos ja Naldo ovat edenneet rinta rinnan, sillä Naldokin on osunut seitsemän kertaa.

Tarkastelujakson aikana Napolin oikeana pakkina pelaava Christian Maggio on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja – 31. Neljäntenä on puolestaan Chelsean John Terry.

Kaiken kaikkiaan 10 eniten maaleja tehneen puolustajan listalla kolme (Ramos, Javi Martínez ja Joan Capdevila) puolustajaa on tehnyt suurimman osan maaleistaan La Ligassa. Selkeitä bundesligalaisia listalla on niin ikään kolme: Naldo, Heiko Westermann ja Marcell Jansen. Valioliigasta listalle mahtuu Terryn lisäksi Evertonin Leighton Baines. Sekä Italian Serie A:lla (Maggio) että Ranskan Ligue 1:llä (Sébastien Puygrenier) on listalla yksi edustaja.

OptaJose

@OptaJose
40 - Sergio Ramos has scored more goals than any other defender in the last 10 seasons. Colossus.