Viime kesänä Barcelona oli uuden tilanteen edessä. Monivuotinen ykkösmaalivahti Víctor Valdés ei halunnut enää jatkaa sopimustaan, ja kakkosvahti José Manuel Pintolle näytettiin ovea. Lopulta Barca päätyi hankkimaan Claudio Bravon ja Marc-André ter Stegenin. Yhdessä vaiheessa Barcelonan leirissä puhuttiin myös Fraser Forsterista, joka siirtyi viime kesänä Celticistä Southamptoniin.

– Kun Valdés lähti, puhuimme mahdollisuudesta hankkia hänet (Forsterin) Barcelonaan. Olin varma, että hän päätyisi Arsenaliin, Chelseaan tai Manchester Unitediin, Lionel Messi sanoi barcelonalaislehti Sportille.

Forsterin taidot tulivat Barcelonan pelaajille hyvin selviksi sekä viime että toissa kaudella. Vuonna 2012 Celticin ja Barcelonan välisessä ottelussa Forster torjui kahdeksan kertaa. Vuotta myöhemmin englantilaismaalivahti venyi kuuteen torjuntaan Barcaa vastaan.

– Fraser Forsterin esityksistä meitä vastaan puhuttiin pitkään. Skotlannissa pelattiin yksi peli, jossa hän ei ollut ihminen. Se oli parasta maalivahtitoimintaa, mitä minä olen nähnyt.

Southampton maksoi viime kesänä Forsterista 12,5 miljoonaa euroa. Barcelona puolestaan maksoi 12 miljoonaa Bravosta ja toisen mokoman ter Stegenistä.

Alla vielä pätkä Forsterin huippuhetkistä. Torjunnat Barcelonaa vastaan aikavälillä 0:27-1:04.