Viime viikonloppuna La Ligassa nähtiin melko yllättävät murskajaiset. Celta Vigo murjoi Rayo Vallecanon peräti maalein 6-1. Maaleissa oli vahvasti osallisena Nolito, vaikkei hän yhtään osumaa iskenytkään.

Nolito pelaa erinomaista kautta. Oikeastaan tämä on toinen erinomainen kausi putkeen. Celta Vigosta vasemman laidan laituri on löytänyt itselleen kodin. Jonkin aikaa siinä kestikin, sillä Nolitolla on ikää jo 28 vuotta. Valencian kasvatti oli pitkään enemmän tai vähemmän kiertolainen. Ensin Sanluqiin, sitten Éjicaan, Barcelonan kakkosjoukkueeseen, Benficaan, lainalle Granadaan, takaisin Benficaan ja lopulta vajaa kaksi vuotta sitten Celtaan.

Nolito oli jo viime kaudella Celtan parhaita maalipaikkojen luojia, vaikkei se tilastoissa näkynytkään. Nolito summasi viime kauden La Ligassa tehot 14+2. Maalipaikkoja hän loi yhteensä 49, noin kaksi ottelua kohden. Tällä kaudella meno on parantunut vielä oikein reilusti. 30 liigaottelussa Nolito on viimeistellyt kahdeksan maalia ja antanut syötön 12 osumaan. Nimenomaan maalipaikkojen luomisessa muille Nolito on erittäin hyvä. Hän on tällä kaudella nostanut luotujen maalipaikkojen ottelukohtaista määrää 2,96:een. Kaiken kaikkiaan Nolito on tällä kaudella luonut jo 81 maalipaikkaa. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan – eivät edes Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Maalisyötöissä Nolito on heti Messi-Ronaldo-kaksikon takana.

Maalisyötöistä kolme tuli viime viikonloppuna Rayoa vastaan. Kukaan muu ei ole tällä La Liga -kaudella syöttänyt kolmea maalia yhdessä ottelussa. Maaleihin johtaneet syötöt kuvasivat hyvin Nolitoa pelaajana. Vasemmalla laidalla ollessaan hän on hyvin dominoiva. Puolustajalle Nolito on vaikea pideltävä, koska ratkaisuvaihtoehtoja on niin monta. Sieltä voi tulla haasto keskustaan tai päätyyn, laukaus tai murtava syöttö.

Kyllähän Nolito oli taitava jo silloin, kun hän pelasi esimerkiksi Barcelonan kakkosjoukkueessa tai Benficassa. Ero on nyt siinä, että hän osaa paremmin valita oikean ratkaisun kuhunkin tilanteeseen. Kehittynyt pelaaminen poiki viime syksynä kutsun A-maajoukkueeseenkin. Vielä kun Celtan muu hyökkäysosasto viimeisteli paremmalla prosentilla Noliton luomista paikoista, joukkueen meno alkaisi näyttää todella hyvältä.

Kaikki Viikon pelaaja -jutut voit lukea tästä.