La Ligan osalta pääsiäisviikonloppu toi yhden hurjimmista tuloksista vähään aikaan. Käydäänpä läpi, mitä kaikkea tapahtui.

Real Madrid 9, Cristiano Ronaldo 5

Sunnuntai-iltapäivä Madridissa. Vastakkain Real Madrid ja Granada. Pelin piti olla melko helppo kotijoukkueelle. Kukaan tuskin osasi odottaa, että Real murjoisi Granadan maanrakoon lukemin 9-1. Yhdeksästä maalista Cristiano Ronaldo viimeisteli viisi. Portugalilainen ei ollut koskaan aiemmin yltänyt vastaavaan yhdessä ottelussa. Granadalle tappio oli puolestaan seurahistorian rumin La Liga -tasolla. Melko paljon kertonee se, että Granadan päävalmentaja Abel Resino päästi pelaajaurallaan Bernabéulla pelaamissaan otteluissa yhteensä kaksi maalia vähemmän kuin mitä Granada nyt kerralla.

Realille murskavoitto oli erinomainen tapa nousta pienimuotoisesta suosta ja hiljentää kriitikot. Ero kärjessä olevaan Barcelonaan pysyi silti neljässä pisteessä, sillä Barca haki vaikeuksien kautta 1-0-voiton Celta Vigon vieraana.

Valencia kompastui – kolmospaikka Atléticolle

La Ligassa on tällä hetkellä käynnissä muutama mielenkiintoinen taistelu. Barcelona ja Real pelaavat mestaruudesta. Toinen mielenkiintoinen vääntö käydään Mestarien liiga -paikoista. Atlético Madrid voitti oman ottelunsa ja nousi tasapeliin jääneen Valencian ohi kolmanneksi. Oman ottelunsa Atletin tavoin voittanut Sevilla puolestaan nousi kolmen pisteen päähän Valenciasta. Sijoilta kolme ja neljä päästään rahakkaaseen Mestarien liigaan, joten tätä taistelua kannattaa seurata loppukauden ajan.

Andalusiasta putoamassa kolme joukkuetta

Nostetaan kolmantena puheenaiheena esiin sarjan kellarikerroksen tilanne. Tällä hetkellä Almería, Granada ja Córdoba ovat putoamassa Segundaan. Mikäli tämä tilanne pysyy loppuun asti, tehdään kyseenalaista historiaa. Putoajajoukkueet eivät ole koskaan tulleet samasta maakunnasta. Nyt se on mahdollista, sillä Almería, Granada ja Córdoba ovat kaikki kotoisin Andalusiasta.

Tilanne saattaa toki vielä elää. Almería on vain yhden pisteen päässä viime keväänä pääsarjaan nousseesta Deportivo La Coruñasta. 14:ntenä olevaan Levanteenkin on matkaa vain kolme pistettä. Oman mielenkiintonsa Almerían loppukauteen tuo päävalmentajaksi nimitetty Sergi Barjuán. ”Patukka” pelasi pitkän uran Barcelonassa ja myöhemmin Atlético Madridissa.

Barralille taas hattutemppu

Helmikuussa nostimme David Barralin Viikon pelaajaksi, koska hän teki omaan tasoonsa nähden erityisen kovan tempun: hattutempun. 31-vuotias Levanten hyökkääjä sanoi tuolloin näin:

– Olen odottanut hattutempun tekemistä, koska en ollut koskaan tehnyt sellaista. Tänään se lopulta tuli.

Ennakoimme, että tasaisen vauhdin taulukolla Barral ei toista hattutemppua urallaan tekisi. Olimme väärässä. Meni alle kaksi kuukautta, kun Barral toisti temppunsa. Tällä kertaa Almeríaa vastaan.

Barral on tehnyt tällä kaudella yhdeksän La Liga -maalia. Näistä kaksi kolmasosaa on tullut kahdessa ottelussa. Viikonlopun maalien myötä kokenut hyökkääjä nousi maalipörssissä sijalla 13. Hän on tämän kauden liigassa neljänneksi paras espanjalainen maalintekijä. Barral on enää yhden osuman päässä yhden kauden maaliennätyksestään, joka tuli Sporting Gijónin paidassa kaudella 2008-09.

Kierroksen erikoinen: ruohon heitosta suihkuun

Pääsiäisen erikoisin tapahtuma nähtiin Celta Vigon ja Barcelonan välisessä ottelussa. Johdossa ollut Barca sai 87. minuutilla vapaapotkun, eikä Sergio Busquetsilla ollut mikään kiire. Aikailu sai Fabián Orellanan turhautumaan. Maasta tukko ruohoa ja tarkka heitto kohti Busquetsin kasvoja. Teko ei varsinaisesti edistänyt Celtan takaa-ajoa, sillä Orellana ajettiin suoralla punaisella ulos.

Jos video ei näy, sen voi katsoa tästä.

Kierroksen maalit

Valitsimme tällä kertaa kaksi. Ensimmäinen on ottelusta Eibar – Rayo Vallecano. Rayon Gaël Kakuta ottaa pallon taidokkaasti mukaansa ja syöttää alaspäin Titolle, joka keskittää taka-alueelle. Hiipijäksi Viikon pelaaja –artikkelissa ristimämme Alberto Bueno hiipii jälleen oikea-aikaisesti tilanteeseen ja puskee pallon verkkoon.

Maali on katsottavissa tästä (alkaa kohdasta 0:39).

Toinen osuma on Realin murskajaisista. Maali antaa hyvän kuvan siitä, millä tasolla Granada puolusti ottelussa. Granadan puolustus on periaatteessa ehtinyt ryhmittäytyä rauhassa. Siitä huolimatta Marcelon pitkä pallo aiheuttaa käsittämättömän kolmella nollaa vastaan -hyökkäyksen. Maalin viimeistelee Ronaldo.

Maali on katsottavissa tästä (alkaa kohdasta 8:03). Linkin takana olevaan videoon on koottu kierroksen kaikki maalit.