Viime kesän MM-turnauksessa Espanjan murjonut Hollanti osoittautui jälleen paremmaksi, kun joukkueet kohtasivat toisensa harjoitusottelussa. Tällä kertaa lukemat kirjattiin tulppaanimaan hyväksi 2-0.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo pelin alkuvaiheessa. Stefan de Vrij vei Wesley Sneijderin syötöstä Hollannin johtoon 13. minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin Davy Klaassen viimeisteli päätöslukemat 2-0:aan.

Ihan täyttä Hollannin hallintaa peli ei ollut. Espanja kontrolloi palloa 55-prosenttisesti ja voitti maalipaikat 13-7. Espanjan haasteena oli saada laukaukset maalille asti, sillä vain kolme kutia suuntautui lopulta kohti maalia.

– Me pääsimme alueelle, hallitsimme ottelua… vain maali jäi puuttumaan, Espanjan päävalmentaja Vicente del Bosque sanoi ottelun jälkeen.

La Rojan kannalta kenties parasta ottelussa oli kahden uuden pelaajan debyytti. Sekä Sevillan Vitolo että loukkaantuneen Diego Costan tilalle maajoukkueeseen kutsuttu Málagan Juanmi pääsivät kentälle. Juanmi pääsi jopa suoraan avaukseen Álvaro Moratan tilalle.

– Debytantit pelasivat hyvin. Vitolo oli hyvin aktiivinen, ja Juanmi haki maalia, del Bosque mietti kaksikosta.

Harjoitusottelu tiistaina

Hollanti – Espanja 2-0 (2-0)
1-0 Stefan de Vrij (13.)
2-0 Davy Klaassen (16.)