Clásico on tuomarille kenties maailman vaikein ottelu. Sen lisäksi, että pallo ja pelaajat liikkuvat 90 minuutin ajan hurjaa vauhtia, tunteet tuppaavat kiehahtamaan säännöllisin väliajoin yli. Torikokouksia syntyy lähes jokaisen rikkeen jälkeen, ja pieniä koiruuksia tehdään jatkuvasti tuomarin selän takana.

Lähtökohtiin nähden eilisillan Clásicon viheltänyt Antonio Mateu Lahoz selviytyi urakastaan erittäin hyvin. Rikkeitä 38-vuotias espanjalaistuomari vihelsi yhteensä 23: yhdeksän Barcelonaa ja 13 Real Madridia vastaan. Muistikirjaan merkittiin viisi varoitusta Barcalle ja kuusi Realille. Tällä kertaa ulosajoilta vältyttiin. Ottelun jälkeen Realin Sergio Ramos kehui avoimesti Mateu Lahozia.

– Tämänkaltainen ottelu vaatii keskittymistä kaikilta – pelaajilta ja tuomarilta. (Real) ei voi laittaa mitään tuomarin syyksi. Jos on joku tuomari, jota ihailen, se on hän (Mateu Lahoz), Ramos sanoi Canal+:n haastattelussa.

Itse ottelua Ramos analysoi samaan tapaan kuin moni muukin.

– Pelasimme suurta vastustajaa vastaan. Toisella puoliajalla he hallitsivat ottelua. Me olemme pettyneitä, ettemme pystyneet käyttämään hyväksemme ensimmäisen jakson tilanteita. He ovat sarjakärjessä, mutta ero on vain neljä pistettä.

– Tiedämme nopeuden, jota tämä peli vaatii. Me näimme erinomaisen Real Madridin. Lähestymistapamme otteluun oli erittäin hyvä, kiitos valmentajamme. Meiltä puuttui hieman onnea, jota meillä on ollut muissa otteluissa.