Lukuisia palkintoja urallaan voittanut Ronaldinho pelasi urallaan 10 vuotta Euroopassa – PSG:ssä, Barcelonassa ja AC Milanissa. Hän voitti Mestarien liigan Barcelonassa kaudella 2005-06. Goal.comin jutussa Ronaldinho valitsi Mestarien liigan kaikkien aikojen tähdistön. Mukaan mahtui paljon tuttuja nimiä. Pari kenties odotettua pelaajaa jäi ulos brasilialaisen tähdistöstä.

Maalivahti

Gianluigi Buffon

– Minun aikanani on ollut paljon erittäin hyviä maalivahteja, mutta Buffon on tähdistössä tasaisuutensa ansiosta. Suurimmalla osalla maalivahdeista on ollut heikompia ajanjaksoja, mutta Buffon on ollut todella pitkään todella korkealla tasolla, Ronaldinho kommentoi.

Juventus v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

Puolustus

Cafu

– Sinusta ei tule Brasilian kaikkien aikojen eniten maajoukkueessa pelannutta pelaajaa, ellet ole todella erityinen. Olin niin onnellinen, kun hän viimein voitti Mestarien liigan AC Milanin paidassa. Kaikkien aikojen paras oikea pakki ilman suurinta palkintoa ei olisi ollut oikein.

Parma v AC Milan
Kuva: Getty Images.

John Terry

– Meillä (Barcelonalla) oli joitain suuria Mestarien liiga -otteluita Chelseaa vastaan. Saatoin nähdä, miksi John Terry on heille yhä edelleen niin tärkeä. Häntä vastaan on hankalaa pelata. Hän on fantastinen johtaja, jota tällaisissa peleissä tarvitaan.

Stoke City v Chelsea - Premier League
Kuva: Getty Images.

Paolo Maldini

– Hän on yksi Mestarien liigan historian parhaista puolustajista. Vaikuttavaa hänessä oli se, että kun hänellä oli pallo, hän ei näyttänyt puolustajalta, vaan elegantilta keskikenttäpelaajalta.

Paolo Maldini of AC Milan
Kuva: Getty Images.

Roberto Carlos

– Hän olisi arvokas mihin tahansa joukkueeseen vapaapotkuosaamisensa ansiosta. Sen lisäksi, että hän on yksi kaikkien aikojen parhaista vapaapotkun antajista, hän on myös parhaita vasempia pakkeja. Niin tärkeä kaikissa Real Madridin Mestarien liiga -voitoissa.

Roberto Carlos of Real Madrid
Kuva: Getty Images.

Keskikenttä

Claude Makélélé

– Puolustajillla on turvallista, kun he tietävät, että hän (Makélélé) on heidän edessään. Näkemistäni pelaajista hän on paras suojaamaan puolustusta. Hänen ei ikinä nähnyt pelaavan huonoa ottelua.

UEFA Champions League Semi Final: Liverpool v Chelsea
Kuva: Getty Images.

Frank Lampard

– Sanoin Frank Rijkaardille, että meidän (Barcelonan) pitäisi hankkia hänet, mutta hän (Lampard) ei halunnut lähteä Chelseasta. Olen varma, etteivät he olisi päästäneet häntä lähtemään – aikanaan hän oli yksi Euroopan parhaista. Hänen maalitilastonsa keskikentältä oli asia, joka todella teki minuun vaikutuksen.

FC Barcelona v Chelsea FC - UEFA Champions League Semi Final
Kuva: Getty Images.

Kaká

– Kakán kohdalla asiat eivät sujuneet ihan odotetulla tavalla Madridissa. Mutta meidän ei pidä unohtaa, millainen hän oli Milanissa, se oikea Kaká. Kahden, ehkä kolmen kauden ajan hän oli maailman paras pelaaja. Ei ollut mitään, mitä hän ei olisi pystynyt tekemään.

AC Milan v US Sassuolo Calcio - Serie A
Kuva: Getty Images.

Hyökkäys

Lionel Messi

– Olen voittanut kaiken, en voi katua mitään. Silti toivon, että olisin saanut pelata Barcelonassa Messin kanssa pidempään. Ei ole sanoja kuvaamaan häntä: hänellä vain on taikaa jaloissaan.

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga
Kuva: Getty Images.

Ronaldo

– Hän oli idolini, ja lopulta päädyin pelaamaan ja voittamaan MM-kisat hänen kanssaan. Täydellisin hyökkääjä, joka maailmassa on koskaan ollut, tai tulee koskaan olemaan. On lähes uskomatonta ajatella, ettei hän ikinä voittanut Mestarien liigaa.

Fussball: Champions League 02/03 Real Madrid - Manchester United
Kuva: Getty Images.

Thierry Henry

– Hyvä ystäväni, jonka kanssa pelasin Barcelonassa. Oli jopa sellainen mahdollisuus, että olisin pelannut hänen kanssaan uudestaan yhdessä New Yorkissa. Yksinkertaisesti painajainen puolustajille. Hän oli nopea, taitava ja voimakas.

Sunderland v Arsenal - Premier League
Kuva: Getty Images.