Rähinöitä, loukkaantumisia ja varoituksia – Bayer kaatoi Atléticon

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid kärsi tappion kaikilla mahdollisilla rintamilla Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Tuloksellisesti Bayer Leverkusen oli parempi maalein 1-0. Lisäksi Atléticolta loukkaantui kaksi pelaajaa ja kaksi hankki itselleen pelikiellon toiseen osaan. Maalikehikko oli sentään Atletin puolella.

Kotijoukkue Bayer lähti ensimmäiseen hyvään vastahyökkäykseen kuuden minuutin pelin kohdalla. Pallo pelattiin Lars Benderille, joka haki vetopaikassa vielä syöttöä tyhjään tilaan. Syöttö kuitenkin karkasi yli päätyrajasta.

Pari minuuttia myöhemmin Atlético sai ottelun ensimmäisen laukauksensa. Gabin maalille lähettämä vapaapotku purettiin Arda Turanille, joka pudotti rangaistusalueen rajan tuntumaan Saúl Ñíguezille. Kuti lähti, mutta se epäonnistui täysin.

Bayerkin näytti pystyvänsä luomaan vaaran paikkoja erikoistilanteista. 12. minuutilla Miguel Ángel Moyá hyppäsi hieman huolimattomasti nyrkkeineen kulmapotkuun. Pallo ajautui Emir Spahicille, joka sohaisi vaikeasta asennosta kohti maalia. Maaliviivalla päivystänyt Mario Mandzukic purki pallon ulos rangaistusalueelta.

Ei ollut kaukana, että 34-vuotias Spahic olisi noussut Bayerin sankariksi. 25. minuutilla kaukaa lähtenyt laukaus näytti liitelevän kohti maalia, mutta yläristikko pelasti Atléticon.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Atléticolla oli puolestaan mahdollisuus siirtyä johtoon. Turan nosti pallon maalin eteen Antoine Griezmannille, jolla olisi ollut tyhjä maali edessään. Ennen kuin Griezmann ehti puskea, Bayer-vahti Bernd Leno ehti tilanteeseen ja kauhaisi pallon Atleti-hyökkääjän ulottumattomiin.

Leno pelasti isännät toistamiseen ensimmäisen puoliskon lisäajalla. Maalinedusflipperi päätyi Tiagolle, joka 33-vuotiaana venyi akrobaattiseen karatepotkuun. Laukaus lähti hyvin kohti takakulmaa, mutta Leno reagoi ällistyttävän nopeasti ja venyi torjuntaan.

getty_LenoBernd20150225
Kuva: Getty Images.

Muutamasta erinomaisesta tilanteesta huolimatta puoliajan viettoon lähdettiin lukemissa 0-0. Atléticolle avausjakso kävi kalliiksi, sillä sekä Guilherme Siqueira että Ñíguez jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisten takia pois kentältä.

Bayer 04 Leverkusen v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

Atlético sai lisää huonoja uutisia 57. minuutilla. Pallo pelattiin boksin rajan tuntumaan Karim Bellarabille, joka alkuun näytti jäävän turhaan leipomaan. Mitä vielä, hän pelasi jalkapohjallaan pelivälineen taustalta tulleelle Hakan Calhanoglulle, joka sai hyvin pallon mukaansa ja latasi voimalla maalin kattoon.

Bayer 04 Leverkusen v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

Ja lisää jobinpostia. Diego Godín rikkoi, otti varoituksen eikä pelaa korttitilin täyttymisen takia toisessa osaottelussa.

Jalkapalloromantikot sentään saivat halaumansa. 64. minuutilla Turan vaihdettiin pois. Sisään Fernando Torres – El Niño – jolle ottelu oli Mestarien liigassa ensimmäinen Atléticon paidassa.

Torres oli pariin otteeseen hyvin lähellä maalintekoakin. Ensimmäisellä kerralla veto jäi vaisuksi ja suuntautui päin Lenoa. Toinen tilanne oli erikoisempi. Atléticon kulmapotku tuli pitkin päätyrajaa Lenon ja tolppamiehen ohi suoraan Torresille, joka sijoitti tyhjiin. Tuomariston mukaan pallo oli kuitenkin käynyt päätyrajan väärällä puolella, eikä maalia hyväksytty.

77. minuutilla peli sai jälleen uuden käänteen. Tiago rappasi typerästi Bellarabia sivurajan tuntumassa. Tuloksena toinen varoitus ja komennus suihkuun. Vapaapotkusta Bayer loi vielä tilanteen Kyriakos Papadopoulosille. Laukaus muutamasta metristä ei kuitenkaan onnistunut.

Lopussa nähtiin vielä torikokous, jonka myötä Gonzalo Castro, Stefan Kiessling ja Torres hankkivat itselleen varoituksen. Maaleja ei enää nähty, joten Bayerille voitto lukemin 1-0.

<> at BayArena on February 25, 2015 in Leverkusen, Germany.
Kuvan torikokous ei ole sama, joka nähtiin ottelun loppuhetkillä. Kuva: Getty Images.

Toimittajan sana

Olipahan mielenkiintoinen vääntö. Atlético Madrid on totuttu viime vuosina tuntemaan aggressiivisena joukkueena, joka pelaa sääntöjen rajamailla, prässää voimakkaasti ja on loistava vastahyökkäyksissä. Bayer Leverkusen syötti Atletille sen omaa lääkettä – ja vieläpä niin hyvin, että Diego Simeonen ryhmä oli ajoittain hätää kärsimässä. Toki Atléticollakin oli paikkansa. Maali oli pariin otteeseen hyvinkin lähellä, mutta Leno piti isäntiä pystyssä.

Ottelupari ei missään nimessä ratkennut tänään. Lähtökohdat toiseen osaotteluun ovat erittäin herkulliset, Atlético tosin joutuu peliin siipirikkoisena. Godín ja Tiago ovat varmuudella sivussa. Tässä vaiheessa loukkaantuneista Siqueirasta ja Ñíguezista ei ole sen tarkempaa tietoa.

Kokoonpanot

Bayer Leverkusen

1 Leno
13 Hilbert
14 Papadopoulos
5 Spahic
18 Wendell
38 Bellarabi
27 Castro
8 Bender -> Rolfes (68.)
7 Son
10 Calhanoglu -> Brandt (87.)
9 Drmic -> Kiessling (80.)

Bayer Leverkusen, vaihtopenkki

17 Boenisch
19 Brandt
26 Donati
11 Kiessling
25 Kresic
3 Reinartz
6 Rolfes

Atlético Madrid

1 Moyá
20 Juanfran
23 Miranda
2 Godín
3 Siqueira -> Gámez (38.)
10 Turan -> Torres (64.)
14 Gabi
5 Tiago
17 Ñíguez -> García (42.)
9 Mandzukic
7 Griezmann

Atlético Madrid, vaihtopenkki

18 Gámez
8 García
24 Giménez
22 Cani
13 Oblak
4 Suárez
19 Torres

Mestarien liiga keskiviikkona

Arsenal – Monaco 1-3 (0-1)
0-1 Geoffrey Kondogbia (38.)
0-2 Dimitar Berbatov (53.)
1-2 Alex Oxlade-Chamberlain (90+1.)
1-3 Yannick Ferreira (90+4.)

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 1-0 (0-0)
1-0 Hakan Calhanoglu (57.)


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.