Luis Suárez rankaisi Man Cityä – Barcelonalle vahva kiinnitys jatkopaikkaan

© Kuva: Getty Images

Luis Suárez osoittautui Barcelonan ratkaisijaksi Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Manchester Cityä vastaan. Lionel Messi ja Neymar eivät onnistuneet maalinteossa, mutta Suárez iski kahdesti ja johdatti Barcan 2-1-vierasvoittoon. Barca olisi voinut ratkaista otteluparin pelin viimeisestä tilanteesta. Messi kuitenkin epäonnistui rangaistuspotkussa, joten Cityn haaveet jatkopaikasta pysyivät jossain määrin elossa.

Ottelun ensimmäinen laukaus kirjattiin Citylle. Pitkä syöttö tavoitti Edin Dzekon, joka otti pelivälineen haltuun ja laukoi vasurillaan ilmasta. Gerard Piqué sijoittui hyvin ja blokkasi laukauksen.

Hetkeä myöhemmin Neymar ja Javier Mascherano järjestivät vierasjoukkueelle ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Neymar lähti haastamaan omalla kenttäpuoliskolla ja menetti pallon, joka pelattiin Sergio Agüerolle. Mascherano ajoi tarpeettomasti sukille, ja City sai hyvästä paikasta vapaapotkun. James Milnerin ampuma vapaapotku kilpistyi pelaajamassaan.

Barcelona rakensi ensimmäisen kohtuullisen hyvän tilanteensa 11 minuutin kohdalla. Neymar ohitti ensimmäisellä kosketuksellaan Pablo Zabaletan ja syötti boksiin Messille. Maanmies Martín Demichelis seurasi hyvin ja liukui vedon eteen.

Hetkeä myöhemmin Fernando pelasi epähuomiossa Luis Suárezin puolittain läpi. Suárezin syöttö Neymarille epäonnistui, mutta uruguaylainen sai vielä pallon takaisin itselleen. Vasurilaukaus sujahti metrin verran ohi maalin.

Hieman hermostuneiden ensi minuuttien jälkeen ottelun avausmaali näki päivänvalon. Messi syötti oikeasta laidasta pallon rangaistusalueen sisään Suárezille. Vincent Kompany pelasi huolimattomasti tilanteen ja päästi Suárezin laukomaan. Painava vasurikuti painui Joe Hartin ohi City-maaliin.

Manchester City v Barcelona - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Suárezia haettiin jälleen keskityksellä. Tällä kertaa volley kilpistyi edessää olleeseen puolustajaan.

Toisessa päädyssä Edin Dzeko pääsi yrittämään päällään maalintekoa. Pusku ahdistetusta asennosta jäi kuitenkin vaisuksi.

26. minuutilla Suárezilla oli erinomainen sauma lisätä vierasjoukkueen johtoa. Hänet vapautettiin läpiajoon, mutta Hart tuli erinomaisesti vastaan ja peitti hyökkääjän vetosektorin.

Aktiivisesti pelissä mukana ollut Suárez kuritti Cityä toistamiseen neljä minuuttia edellisen tilanteen jälkeen. Messi jakoi pallon vasempaan laitaan Jordi Alballe, joka antoi oikea-aikaisen matalan keskityksen maalin eteen. Cityllä oli boksissa reilu miesylivoima, mutta palloon ehti ensimmäisenä Suárez, joka liukui pelivälineen tolpan kautta sisään. Maali oli Suárezille neljäs tämän kauden Mestarien liigassa.

Manchester City v Barcelona - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

Hetkeä myöhemmin oli tulla lisää. Messi pelasi Neymarille ja lähti juoksuun kohti maalia. Brassihyökkääjä syötti Messille, mutta pallo tuli hiukan liian lähelle Hartia, joka onnistui liukumaan pallon itselleen.

Pian Messin tilanteen jälkeen pelissä nähtiin muutaman minuutin pituinen jakso, jossa mentiin päästä päähän. Puolustajat molemmissa päädyissä riistivät pallon vuorotellen Dzekolta ja Messiltä.

Pari minuuttia ennen taukoa Barca pääsi onnekkaan pompun myötä vastahyökkäykseen. Dani Alves päätyi yrittämään tavanomaisesta poikkeavaa ratkaisua. Chippiyritys Hartin yli kolahti yläriman kautta maalipotkuksi.

Pelikellon näyttäessä 45:ttä minuuttia City pakotti Marc-André ter Stegenin torjuntahommiin, kun Samir Nasri laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta. Saksalaisvahti torjui puolittain eteensä, ja Agüero pääsi ensimmäisenä irtopalloon. Barca-puolustus onnistui kuitenkin pakottamaan tilanteen kulmapotkuksi, ja tauolle lähdettiin 2-0-lukemista.

Uudestisyntynyt City

Toiselle jaksolle City tuli hyvin energisesti, ja kotijoukkue loi useamman vaarallisen tilanteen. David Silva petasi paikan Nasrille, joka laukauksen Mascherano onnistui liukuen blokkaamaan. Tilannetta seuranneen kulmapotkun Kompany jatkoi täysin vapaaksi jääneelle Dzekolle. Hyökkääjä ehti tähdätä kaikessa rauhassa, mutta pusku suuntautui suoraan ter Stegenin käsiin.

54. minuutilla City loi hyvän maalitilanteen nopean hyökkäyksen kautta. Agüero asetteli ja haki rangaistusalueen rajan tuntumasta sijoitusta takakulmaan. Laukaus painui metrin verran ohi takatolpasta.

Pari minuuttia myöhemmin Gaël Clichy pelasi hyvän määrämittaisen Dzekolle Barca-puolustuksen selustaan. Jälleen vierasjoukkue onnistui puolustamaan tilanteen kulmaksi. Kulmaa seurasi Andrés Iniestan rike ja vapaapotku, josta City sai puskun kohti maalia. Toistoksi menee, mutta taas suoraan ter Stegenin hanskoihin.

64. minuutilla Barcelonalle merkittiin pitkästä aikaa laukaus. Ivan Rakitic haki vasurillaan boksin ulkopuolelta, mutta veto karkasi reilusti yli maalin. Heti perään vierasjoukkue sai hyvän mylläkän City-maalille. Kotijoukkueen puolustus onnistui kahdesti blokkaamaan.

Toisessa päädyssä Mascherano höntyili jälleen omiaan. Liuku ulos tilanteesta ja vaarallinen tilanne katalaanien päätyyn. Piquén liuku esti syötön takatolpalle ja todennäköisen kavennusmaalin.

69. minuutilla City sai palkinnon parantuneesta pelaamisestaan. Barca-topparit olivat kaukana toisistaan, ja pallo pelattiin heidän väliinsä. Puolustus ei ehtinyt väliin, Agüero nappasi pallon ja latasi ohi ter Stegenin. Maali oli 200:s, joka Barcelonan verkkoon tehtiin Mestarien liiga -peleissä.

Viitisen minuuttia myöhemmin Cityn takaa-ajo koki kovan kolauksen. Clichy rikkoi Alvesia, erotuomari Felix Brych antoi toisen varoituksen, ja Clichy aikaiseen suihkuun. Myös viime kauden molemmissa kohtaamisissa City päätti ottelun alivoimalla.

Ottelun viimeinen tilanne saattaa vielä käydä kalliiksi Barcelonalle. Pablo Zabaleta rikkoi boksissa Messiä, ja pallo vietiin pisteelle. Hart venyi torjuntaan, mutta pallo ajautui takaisin Messille. Kirppu haki syöksypuskua kohti tyhjää maalia – sekin yritys epäonnistui.

Barcelona ei siis onnistunut käyttämään ylivoimatilannetta hyväkseen, joten loppulukemat kirjattiin Barcan hyväksi 2-1.

Toimittajan sana

Kaksi hyvin erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä City ei tuntunut lainkaan tietävän, mitä sen pitäisi kentällä tehdä. Ajoittain joukkue prässäsi ylhäältä, toisinaan taas vetäydyttiin alas. Kumpikaan systeemi ei oikein toiminut, ja Barca vei peliä miten halusi.

Tauolta City tuli kuin uudestisyntyneenä. Sijoittuminen oli parempaa, prässääminen oli aktiivisempaa ja ennen kaikkea järkevämpää. Kaiken kaikkiaan City oli toisella puoliskolla parempi joukkue, eikä Barcelona enää pystynyt samalla tavalla hallitsemaan peliä kuin avauspuoliajalla.

Suárezin kahden maalin ansiosta Barcelona otti kuitenkin vahvan kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Edetäkseen jatkoon Cityn on pakko tehdä toisessa osassa vähintään kaksi maalia. Messin moka pitää silti Cityn haaveet vielä elossa. Kolme vierasmaalia olisi todennäköisesti ollut liikaa, kaksi ei välttämättä.

Kokoonpanot

Manchester City

1 Hart
5 Zabaleta
4 Kompany
26 Demichelis
22 Clichy
6 Fernando
7 Milner
8 Nasri -> Fernandinho (62.)
16 Agüero
21 Silva -> Sagna (78.)
10 Dzeko -> Bony (68.)

Manchester City, vaihtopenkki

13 Caballero
3 Sagna
20 Mangala
25 Fernandinho
18 Lampard
15 Navas
14 Bony

Barcelona

1 ter Stegen
22 Alves -> Adriano (75.)
3 Piqué
14 Mascherano
18 Alba
5 Busquets
4 Rakitic -> Mathieu (71.)
8 Iniesta
10 Messi
9 Suárez
11 Neymar -> Pedro (80.)

Barcelona, vaihtopenkki

13 Bravo
6 Xavi
7 Pedro
12 Rafinha
20 Roberto
21 Adriano
24 Mathieu

Mestarien liiga tiistaina

Juventus – Borussia Dortmund 2-1 (2-1)
1-0 Carlos Tévez (13.)
1-1 Marco Reus (18.)
2-1 Álvaro Morata (43.)

Manchester City – Barcelona 1-2 (0-2)
0-1 Luis Suárez (16.)
0-2 Luis Suárez (30.)
1-2 Sergio Agüero (69.)


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.