Real Madrid isännöi tänään Deportivo La Coruñaa. Deporin kokoonpanoon kuuluu 39-vuotias oikea laitapuolustaja Manuel Pablo. Jos asiat olisivat menneet vähän toisella tavalla, Pablo olisi saattanut tehdä uran Real Madridin paidassa.

– (Real Madridin silloinen urheilutoimenjohtaja Emilio) Butragueño soitti minulle kotiin. Hän sanoi pitävänsä minusta, ja että he yrittäisivät ostaa minut, Pablo sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hän pyysi minua puhumaan asiasta seurani kanssa, jotta siitä tulisi helppo operaatio. Menin juttelemaan (silloisen Deporin puheenjohtajan Augusto César) Lendoiron kanssa ja kerroin, että se olisi hyvä kauppa sekä seuralle että minulle, sillä pääsisin pelaamaan pokaaleista. Olen hyvin kilpailuhenkinen, ja rakastin sitä ajatusta.

– Nauroin (kun Lendoiro sanoi, että minusta pitäisi maksaa enemmän kuin Zinédine Zidanesta). En ollut maksanut Deporille melkein mitään, ja Zidane oli jo valmis tähti.

– Real Madrid tarjosi minusta 24 miljoonaa euroa, mutta Lendoiron mielestä se oli liian vähän. Hän halusi 30 miljoonaa euroa. Hän sanoi, että kilpailimme Madridia vastaan, ja että minä olin korvaamaton. Joten sen jälkeen keskityin harjoitteluun ja jäin Deporiin.

Toimittajan sana

Las Palmasin kasvattama Pablo siirtyi Deporiin vuonna 1998. Nykyään hän ei enää kuulu joukkueen runkopelaajiin, mutta kapteeni hän on edelleen. Nuoremmat La Ligan seuraajat eivät ehkä muista tai tiedä, että Deporia kutsuttiin sellaiset 15 vuotta sitten Super Deporiksi. Joukkue todella (kuten Lendoiro sanoi) kilpaili tasaväkisesti Real Madridin kanssa.

Depor voitti La Ligan Manuel Pablon ensimmäisellä kaudella 1999-2000 (seuran ainoa liigamestaruus). Seuraavalta neljältä kaudelta tuli vielä kaksi kakkos- ja kaksi kolmossijaa sekä Copa del Reyn voitto. Mestarien liigassa joukkue selviytyi loppuotteluun 2005-06. Pikku hiljaa Super-Depor kuoli pois, mutta Pablo jäi. Tällä kaudella hän on pelannut vain kaksi ottelua – molemmat Copa del Reyssä. Toisin olisi voinut käydä, jos Lendoiro olisi suostunut 24 miljoonan euron tarjoukseen.