On torstai eli jälleen Viikon pelaajan aika. Moni pelaaja antoi vahvoja näyttöjä. Yksi nousi ylitse muiden. Valintamme Viikon pelaajaksi on Levanten David Barral.

31-vuotiaan Espanjan Cádizissa syntyneen hyökkääjän tarina on syytä aloittaa vähän kauempaa menneisyydestä. Barral on itse asiassa Real Madridin kasvatti. Hän kuuluu siihen sakkiin, joka siirtyi ennen ensimmäistäkään edustusjoukkue-esiintymistä muualle. Barralin kohdalla siirto koitti vuonna 2006, jolloin hän vaihtoi Realin Sporting Gijóniin.

Sportingin Barral auttoi Segundasta pääsarjaan kauden 2007-08 päätteeksi. Ensimmäisellä pääsarjakaudella syntyi komeat 10 maalia ja viisi maalisyöttöä 35 ottelussa. Pari seuraavaa kautta oli vaikeampia, mutta sesongilla 2011-12 Barral sai taas yhdeksän maalia kasaan – tällä kertaa 30 ottelussa. Saman vuoden kesällä hyökkääjä lähti Turkkiin, missä hän viihtyi vain vuoden. Turkista jäi lähinnä muistoksi hetkellinen tajuttomuus ja sairaalareissu yhteentörmäyksestä Didier Drogban kanssa. Viimeiset 1,5 vuotta Barral on edustanut Levantea.

Viime kaudella Barral viimeisteli tehot 8+1, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Nyt on hyvät saumat laittaa paremmaksi. Tässä vaiheessa kautta tehoja on syntynyt kuuden maalin ja kahden maalisyötön edestä. Ja nyt se aasisinsilta Viikon pelaaja –valintaan. Puolet Barralin tämän kauden maaleista syntyi viime viikonlopun ottelussa.

Ensimmäinen osuma Málagaa vastaan syntyi komealla laukauksella lyhyenä pelatun vapaapotkun jälkeen. Kaksi jälkimmäistä osumaa Barral viimeisteli rangaistuspotkuista. Ensimmäisen hän hankki itse, toisessa rikottiin Jordi Xumetraa.

– Olen odottanut hattutempun tekemistä, koska en ollut koskaan tehnyt sellaista. Tänään se lopulta tuli, Barral sanoi ottelun jälkeen.

Kovin yleistä hattutempun tekeminen ei ole myöskään Levantelle. Barralin kolmen maalin ilta oli Levanten seurahistorian toinen.

Millainen Barral on pelaajana?

Lyhyesti sanottuna kohtuullisen hyvä ilmassa ja halukas kamppailemaan. Kaksinkamppailuhanakkuus tosin näkyy myös lukuisina varoituksina. Tällä kaudella kokenut hyökkääjä on kerännyt seitsemän keltaista ja yhden punaisen kortin. Viime kaudella saldoksi muodostui 12 keltaista ja yksi punainen. Ehkä parhaiten Barralin eri puolia kuvaa kuukausi sitten pelattu Copa del Reyn ottelu – silloinkin Málagaa vastaan. Tunnin kohdalla sisään, kaksi maalia, kaksi varoitusta ja punaisella suihkuun.

Sinänsä Barral sopii profiililtaan erittäin hyvin Levanten pelitapaan. Joukkueen pallollisessa pelaamisessa käytetään paljon pitkiä syöttöjä ja jonkin verran keskityksiä. Suuri osa maaleista syntyy erikoistilanteiden kautta. Ylipäätään pallo ei ole kovin paljon Levanten hallussa, jolloin palloton pelaaminen ja puolustaminen korostuvat.

Alla oleva video kertoo paljon Barralista. Hän ei ole erityisen lahjakas tai taitava, mutta yrityksen puutteesta Barralia ei voi syyttää. Välillä tulee turpaan, välillä tulee filmattua ja välillä Barral tarjoilee itse pientä sikailua. Tietyllä tapaa on hienoa, että tällainenkin pelaaja voi tehdä urallaan hattutempun. Toista ei tasaisen vauhdin taulukolla tule. Toukokuussa 32 vuotta täyttävä Barral on nyt tehnyt La Ligassa 39 maalia ja antanut 11 maalisyöttöä. 50:tä tehopistettä koristaa 57 varoitusta ja kolme punaista korttia. Levanten näköinen pelaaja.

Kaikki Viikon pelaaja –jutut voi lukea tästä.