Barcelona otti vahvan kiinnityksen Copa del Reyn loppuotteluun. Neymar epäonnistui rangaistuspotkussa, ja Marc-André ter Stegen imaisi Manuel Triguerosin laukauksen taakseen. Siitä huolimatta Barca kaatoi Villarrealin maalein 3-1.

Ensi minuuteilla Villarrealilla oli muutamakin tilanne lähteä nopeaan hyökkäykseen. Kerta toisensa jälkeen lähdöt tyrehtyivät heikkoihin syöttöihin tai haltuunottoihin.

Ottelun ensimmäinen kunnon laukaus nähtiin 12 minuutin kohdalla. Luis Suárez syötti Lionel Messille, joka haki pienestä tilasta yllättävän hyvän laukauksen. Villarrealin maalia vartioineella Sergio Asenjolla ei ollut suuria ongelmia torjunnassa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Jordi Alba keskitti takatolpalle. Asenjo oli jo ulkona tilanteesta, mutta Suárez ei aivan yltänyt palloon. Lopulta Jaume Costa onnistui purkamaan tilanteen kulmaksi Suárezin ja Rafinhan välistä.

22. minuutilla Suárez oli jälleen lähellä. Messi kuljetti palloa boksin oikeassa laidassa ja keskitti maalin eteen. Uruguaylaishyökkääjä ei aivan yltänyt syöttöön.

Kotijoukkue jatkoi painostusta. Kuutisen minuuttia edellisestä, ja Andrés Iniestalle pelattiin lyhyen kulman jälkeen hyvä syöttö boksin sisään. Erinomaisen kauden pelannut Bruno Soriano peitti Iniestan vedon, joten Barca-peluri syötti Messille. Argentiinalaisen laukaus suoraan syötöstä painui yli maalin. Epäonnekseen Soriano loukkaantui tilanteessa, ja hänet vaihdettiin Triguerosiin.

Hetkeä myöhemmin Neymar ja Rafinha pelasivat pallon avaukseen nousseelle Jérémy Mathieulle, joka latasi nahkakuulan maaliin. Ranskalaispuolustaja oli kuitenkin selvästi paitsiossa, eikä maalia hyväksytty.

Vajaa viisi minuuttia ennen taukoa Barca viimeisteli uudemman kerran maalin, eikä osumaa tällä kertaa hylätty. Iniesta prässäsi Tomás Pinaa, jonka syöttö alaspäin jäi heikoksi. Mateo Musacchio yritti liukua palloon, mutta liuku meni ohi. Suárez korjasi hedelmän, kuljetti kohti maalia ja syötti Messille käytännössä tyhjän maalin.

Barcelona v Villarreal CF - Copa del Rey Semi-Final: First Leg
Kuva: Getty Images.

Lähes heti maalin jälkeen duo oli toimia toisin päin. Messi syötti Suárezin vetopaikkaan, mutta kuti painui takatolpasta ohi.

Ensimmäisen puoliskon lisäajalla Villarreal onnistui lopulta luomaan vaarallisen tilanteen nopean hyökkäyksen kautta. Giovani dos Santos syötti vasempaan laitaan Denis Cherysheville, joka jatkoi maalin eteen. Luciano Vietton jatko oli tarkka mutta liian hiljainen. Ter Stegen sai venytettyä sormensa juuri ja juuri laukauksen tielle.

Siinä missä ter Stegen otti ensimmäisen jakson lopussa erinomaisen torjunnan, toisen puoliskon alun torjuntayrityksestä ei voi sanoa samaa. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui rangaistusalueen ulkopuolelle Triguerosille, joka tälläsi lujan laukauksen. Pallo leijaili jonkin verran, mutta kuti suuntautui suoraan päin ter Stegeniä, joka nyrkkeili puoliksi hudin. Maalin myötä Villarreal sai tärkeän vierasosuman. Samalla tosin vieraat saivat uudemman kerran huonoja uutisia Jonathan dos Santosin loukkaantumisen myötä.

Barca ei häkeltynyt, vaan kuittasi saman tien takaisin. Iniesta ja Suárez pelasivat pari nopeaa seinää. Lopulta peliväline ajautui Villarreal-puolustuksen kautta Iniestalle, joka sijoitti takanurkkaan.

<> at Camp Nou on February 11, 2015 in Barcelona, Spain.

64. minuutilla kotijoukkue löi lisää löylyä kiukaalle. Messin kulmapotku kiersi takatolpalle. Gerard Piqué voitti kaksinkamppailussa Musacchion 100-0 ja puski Barcelonan 3-1-johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Barcelona olisi voinut lisätä johtoaan. Víctor Ruiz rikkoi rangaistusalueella, ja pallo vietiin pisteelle. Yllättäen Messi ei laukonut, vaan pallon taakse asettui Neymar. Tuskin asettuu vähään aikaan uudestaan, sillä Asenjo torjui heikon rankkarin.

Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Villarreal oli lähellä toista vierasmaalia. Ter Stegen nyrkkeili jälleen huonosti – tällä kertaa kulmapotkutilanteessa. Giovani dos Santos pääsi puskemaan, ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Mathieu blokkasi niskallaan Moisés Gomézin laukauksen.

Vielä lisäajalla Suárez yritti yllättää vastassa olleen Asenjon lähes puolesta kentästä. Korkeus oli hyvä, mutta laukaus painui ohi maalin. Enempää ei hyviä tilanteita nähty, joten Barcelonalle vahva kiinnitys turnauksen loppuotteluun.

Toimittajan sana

Ottelu oli hieman yllättäen hyvin erilainen kuin 10 päivää sitten pelattu viime kohtaaminen. Villarrealilla oli alussa pari saumaa vastahyökkäyksiin, samoin viimeisen 10-minuuttisen aikana. Siinä välissä pelatun 70 minuutin ajan Villarreal oli melko aseeton. Toki vierasmaalin Villarreal sai tehtyä. Tai pitäisikö sanoa vain, että Villarreal sai vierasmaalin.

Fakta on kuitenkin se, että Barcelona teki kolme maalia, joten Villarrealin on tehtävä vähintään kaksi, mikäli se mielii Copan finaaliin. Jos Barca tekee yhden, Villarrealin on jo tehtävä kolme ja niin edelleen. Eli siinä mielessä näyttää vahvasti siltä, että Barca on matkalla loppuotteluun.

Villarreal joutui maksamaan kovan hinnan. Kolme maalia omiin ja pari loukkaantumista. Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka vakavista vammoista Sorianon ja Jonathan dos Santosin kohdalla on kyse.