Martin Odegaard siirtyy norjalaisesta Stromsgodsetista Real Madridiin. Los Blancos vahvisti pitkään mediassa pyörineen tiedon verkkosivuillaan. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta sen uskotaan olevan noin 3,4 miljoonaa euroa. Myös Odegaard kostuu tiettävästi sopimuksesta, sillä norjalaisen VG-lehden mukaan Real maksaa hänelle 2,3 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Viime joulukuussa vasta 16 vuotta täyttänyt Odegaard on jo pelannut kolme ottelua Norjan A-maajoukkueessa. Kukaan ei ole nuorempana pystynyt samaan. Odegaardista tuli Norjassa myös nuorin pelaaja, joka on pelannut ottelun ja tehnyt maalin maan pääsarjassa. Kaiken lisäksi hän oli viime kaudella seurajoukkueensa parhaita hyökkäyspään pelaajia. 23 ottelussa syntyi viisi maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Odegaard tiettävästi aloittaa uransa Zinédine Zidanen valmentamassa Real Madrid Castillassa, jossa pelaa myös Eero Markkanen.

Toimittajan sana

Odegaard on melko pienikokoinen ja etenkin fyysisesti vielä heiveröinen. Se ei sinänsä ole ihme, kun otetaan pojan ikä huomioon. Toisaalta pieni koko ja kevyt ruumiinrakenne ovat mahdollistaneet Odegaardille poikkeuksellisen ketteryyden. Kuten videolta näkyy useampaan otteeseen, Odegaard tekee rytminvaihdokset erittäin nopeasti. Kun vielä pallo pysyy koukussa, lopputulemana on jo tässä vaiheessa uraa hyvä 1v1-pelaaja. Vertaukset huippupelaajiin ovat sinänsä usein typeriä, mutta Odegaard tuo jossain määrin mieleen Lionel Messin. Norjalaislupaus (vielä kuitenkin tässä vaiheessa vain lupaus) kuljettaa palloa Messin tavoin hyvin lähellä omaa vartaloaan. Tämä mahdollistaa entistä nopeamman rytminmuutoksen, jolla Odegaard painelee vastustajista ohi.

Millekään tietylle pelipaikalle Odegaardia ei tässä vaiheessa kannata miettiä. Hän on periaatteessa hyökkäävä keskikenttäpelaaja, mutta monipuolisten taitojensa vuoksi hän voi pelata myös kummalla tahansa laidalla.