Euroopan seurajoukkueiden johtoportaissa kiristellään taas hampaita, kun Afrikan mestaruusturnaus alkaa. Osa La Liga -joukkueistakin menettää pelaajiaan muutamaksi viikoksi maajoukkuepeleihin. Käydäänpä listaa läpi.

Yksittäisistä nimistä kovin lienee Valencian Sofiane Feghouli. 25-vuotias algerialainen on pelannut tällä kaudella 16 La Liga -ottelua tehoin 3+5. Feghoulin poissaolo tietänee entistä enemmän vastuuta Rodrigo Morenolle.

Toinen kovan luokan nimi on Sevillan Stéphane Mbia. Kamerunin maajoukkuemies on pelannut tällä kaudella 11 ottelua La Ligassa ja viisi Eurooppa-liigassa. Mbia on puolustava keskikenttäpelaaja, mutta hän on onnistunut tällä kaudella peräti kuusi kertaa maalinteossa. Sevillan onneksi Vicente Iborra pelasi viime viikonloppuna erittäin hyvin. Häneen luotetaan tulevien viikkojen aikana Mbian paikkaajana. Kamerunin keskikentän pohjaa vahvistaa myös Córdoban Patrick Ekeng.

Puolustavan keskikenttäpelaajan menettää myös Getafe, jonka riveistä kisoihin lähtee algerialainen Medhi Lacen. Menetys on tuntuva, sillä Lacen on pelannut tällä kaudella 14 liigaottelua. Kun vielä muistetaan, että Míchel myytiin aiemmin tässä kuussa Kiinaan, Getafen keskikentän keskusta näyttää todella kapealta.

Ja edelleen pysytään keskikentän ankkureissa. Levanten riveistä kisoihin lähtee Papakouli Diop. Tällä kaudella senegalilainen on ahkeroinut 14 liigaottelua, joten tärkeästä pelaajasta on jälleen kyse. Whoscored.com-tilastosivuston mukaan Diop on ollut Levanten alkukauden paras pelaaja. Diopin ollessa muualla Levanten keskikentän keskustassa nähtäneen kaksi kolmikosta Mohamed Sissoko, Víctor Camarasa, Simão.

Espanyol menettää kisoihin Eric Bertrand Baillyn. Lähtökohtaisesti mistään suuresta takaiskusta ei ole kyse, sillä 20-vuotias norsunluurannikkolainen on Espanyolin nelostoppari.

Almerían kokoonpanoa Afrikan mestaruusturnaus verottaa kahdella pelaajalla. Kongolaishyökkääjä Thievy Bifouma on pelannut tällä kaudella 14 liigaottelussa. Saman määrän on saanut tililleen Almerían toinen kisaedustaja Jonathan Zongo, joka pukee päälleen Burkina Fason paidan. Burkina Fason kisajoukkueesta löytyy muuten myös HJK:ssa viime kaudella pelannut Aristide Bancé.

Celta Vigon ryhmästä kisoissa pelaa Lévy Madinda. Menetys ei ole suuri. Madinda on pelannut tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien viidessä ottelussa, mutta yhteensä vain 94 minuuttia.

Kovemman luokan menetyksen kokee sen sijaan jo valmiiksi ahtaalla oleva Elche. Kapverdeläinen Garry Rodrigues on tahkonnut tällä kaudella 15 ottelua La Ligassa. Kisojen ajan häntä tuurannee Elchen oikealla laidalla Faycal Fajr.

Espanjan pääsarjan pelaajat Afrikan mestaruusturnauksessa

Sofiane Feghouli (Valencia/Algeria)
Stéphane Mbia (Sevilla/Kamerun)
Patrick Ekeng (Córdoba/Kamerun)
Medhi Lacen (Getafe/Algeria)
Papakouli Diop (Levante/Senegal)
Eric Bailly (Espanyol/Norsunluurannikko)
Thievy Bifouma (Almería/Kongo)
Jonathan Zongo (Almería/Burkina Faso)
Lévy Madinda (Celta Vigo/Gabon)
Garry Rodrigues (Elche/Kap Verde)