Viikon pelaajaksi on aiemmin valittu viisi hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yksi maalivahti. Nyt on lopultakin ensimmäisen keskikenttäpelaajan vuoro. Valintamme viikon pelaajaksi on Sevillan Vicente Iborra.

26-vuotias Iborra siirtyi Sevillaan 1,5 vuotta sitten Levantesta. Tuolloin Sevilla maksoi Iborrasta Transfermarktin mukaan noin 6,8 miljoonan euron korvauksen. Viime kaudella vastuuta tuli kaikki kilpailut mukaan lukien 40 ottelussa. Tällä kaudella on ollut vaikeampaa. Nilkkavamma piti puolustavan keskikenttäpelaajan useamman viikon sivussa tositoimista, mutta kaikkea ei voi laittaa loukkaantumisen syyksi. Iborra on saanut vastuuta vain 361 minuuttia yhteensä 10 ottelussa. Kilpailu on yksinkertaisesti kiristynyt, sillä Iborra taistelee samoista peliminuuteista mm. Grzegorz Krychowiakin ja Stéphane Mbian kanssa. Juuri nyt Iborran tilanne näyttää kuitenkin hyvältä. Sen verran hyvän ottelun hän pelasi viikonloppuna Almeríaa vastaan.

Sevilla voitti Almerían maalein 2-0. Iborra oli käytännössä kaikessa mukana. Hän hoiti oman tonttinsa moitteettomasti. Toisin sanoen hän taklasi, katkoi syöttöjä, purki palloja pois vaara-alueelta ja voitti pääpalloja. Kertaalleen Iborra esti Almerían maalin liukumalla pallon pois maaliviivalta. Puolustus- ja kaksinkamppailumenestyksen lisäksi Iborra syötti ottelun aikana enemmän kuin kukaan muu pelaaja kentällä. Syöttöjen onnnistumisprosentissa (74) oli parantamisen varaa, mutta ainakin Iborra oli koko ajan pelattavana, ja hänen kauttaan peliä myös pelattiin. Kaiken lisäksi espanjalainen viimeisteli ottelun voittomaalin.

Iborran mitat (195 senttiä, 88 kiloa) tietäen ei ole mikään ihme, että hän on hyvä kaksinkamppailupelaaja ja etenkin erinomainen pääpelaaja. Kokonsa vuoksi Iborra ei ole se kaikkein sulavin liikkuja, mutta hän on tarpeeksi nopea, tarpeeksi ketterä ja ennen kaikkea hän sijoittuu kentällä tarpeeksi hyvin. Kuten Almería-ottelussa Iborra tekee itsensä jatkuvasti pelattavaksi. Harvemmin hän hakee linjoja murtavia syöttöjä, mutta se ei ole Iborran tehtävä. Hän pikemminkin toimii keskustassa linkkinä, jonka kautta palloa kierrätetään laidalta toiselle. Alla olevassa kuvassa on esitettynä Iborran kaikki syötöt viime viikonlopun Almería-ottelussa. Siniset ovat onnistuneita ja punaiset epäonnistuneita syöttöjä.

IborraVicente20150115
Iborran syötöt Almería-ottelussa. Kuvakaappaus sivustolta fourfourtwo.com

Viikon pelaajat järjestyksessä (uusin ylimpänä)

Nicolás Otamendi (juttu)
Antoine Griezmann (juttu)
Carlos Kameni (juttu)
José Giménez (juttu)
Carlos Bacca (juttu)
Lionel Messi (juttu)
Carlos Vela (juttu)
Shkodran Mustafi (juttu)
Karim Benzema (juttu)