Málaga tiedotti verkkosivuillaan tehneensä bisneksiä siirtomarkkinoilla. Egor Filipenko siirtyy andalusialaisseuraan valkovenäläisestä Bate Borisovista. Puolustajan sopimus ulottuu kauden 2016-17 loppuun.

Filipenko debytoi Batessa jo 18-vuotiaana. Hän vietti muutaman kauden Venäjällä Moskovan Spartakissa, Tom Tomskissa ja Sibirissä, kunnes palasi kolme vuotta sitten takaisin Bateen. Myös Venäjän passin omaava Filipenko on voittanut urallaan kuusi Valko-Venäjän liigamestaruutta ja kaksi Valko-Venäjän Cupia. Lisäksi 26-vuotias toppari on pelannut 12 Mestarien liigan lohkovaiheen ottelua ja 32 maaottelua.

Toimittajan sana

194-senttisenä Filipenko tuo kokoa Málagan keskuspuolustukseen, mutta ennen kaikkea hänet hankittiin siksi, että hänellä on topparin koulutus. Málagan kokoonpanosta löytyi jo entuudestaan viisi keskuspuolustajaa, mutta heistä neljä on loukkaantuneena. Viime pelissä topparina pelasi Miguel Torres, joka on monipuolisuudestaan huolimatta oikeastaan laitapakki. Topparin tontilla ei mennyt kovin hyvin, joten Filipenko noussee suoraan avaukseen. Hänen todellinen tasonsa nähdään siinä vaiheessa, kun Málagan muut topparit tervehtyvät.