Uutisoimme hiljattain, ettei Marcelo todennäköisesti mahdu Brasilian maajoukkueeseen niin kauan, kuin Dunga on joukkueen päävalmentajana. Dunga kritisoi lehtihaastattelussa Marcelon liiallista hyökkäysintoa, joka valmentajan mielestä johtaa puolustuspäässä ongelmiin.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti otti asiakseen puolustaa Marceloa. Ancelottin mielestä Marcelo ei ole riski omalle joukkueelle.

– Mielestäni Marcelo on ehdottomasti maailman paras omalla pelipaikallaan. MM-turnaus ei mennyt Brasilialta hyvin, mutta se ei ollut Marcelon vika, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa.

Toimittajan sana

”Maailman paras omalla pelipaikallaan” on paljon sanottu. Ihan väärässä Ancelotti ei ole, sillä Marcelosta on parin viime kauden aikana kehittynyt erinomainen vasen pakki, joka voi pelata myös ylempänä vasemmalla laidalla. Tietyssä kontekstissa Marcelo on maailman parhaita ellei paras. Brassin vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa, mutta jos maailman parhaan kriteereissä painotetaan puolustuspelaamista, Marcelo tuskin on silloin paras.