Liigakierroksen puheenaiheet: Arkkivihollisten hattutemput – Córdoba ja Eibar vireessä

© Kuva: Getty Images

La Ligan 14. kierros saatiin päätökseen maanantaina. Liigakierroksella tapahtui jälleen kerran yhtä sun toista. Käydään läpi mielenkiintoisimmat aiheet.

Nousijat pirteinä

Kaksi kolmesta nousijajoukkueesta saa olla tyytyväisiä päättyneeseen kierrokseen. Lauantaina Córdoba kaatoi vieraskentällä Athletic Bilbaon maalein 1-0. Athletic hallitsi käytännössä kaikkia tilastoja, mutta tällä kertaa Córdoban johto piti loppuun asti. Voitto oli andalusialaisseuran ensimmäinen tällä kaudella. Edellisestä täyden pistepotin illasta oli kulunut muutama vuosi aikaa. Viimeksi Córdoba voitti pääsarjassa vuonna 1972.

Seitsemän ottelua putkeen ilman voittoa pelannut Deportivo La Coruña hävisi omassa ottelussaan Málagalle 0-1, joten ei mennä siihen. Otetaan sen sijaan nousijajoukkueista käsittelyyn se kaikkein pienin. Maanantaina pienuudesta ei ollut tietoakaan, kun Eibar kylvetti kotiyleisönsä edessä Almeríaa lukemin 5-2. Jokaiseen maaliin merkittiin eri tekijä. Ennen ottelua Eibar oli tehnyt 14 maalia 13 ottelussa. Nyt tehtyjä maaleja on yhtäkkiä 19. Mainittakoon vielä, että kolmesta baskijoukkueesta Eibar on tällä hetkellä korkeimmalla.

Cristiano Ronaldo iski hattutempun…

Real Madrid jatkoi viikonloppuna tuttuun tyyliin. Tällä kertaa Celta Vigo murtui maalein 3-0. Voitto oli Realille jo 18 putkeen, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Celtan tuhoajaksi valikoitui nimi, joka on uransa aikana tuhonnut muutaman muunkin joukkueen. Cristiano Ronaldo paukutti hattutempun, joka oli hänen uransa 23:s La Ligassa. Melko hämmentävää, kun otetaan huomioon, että Ronaldo pelaa vasta kuudetta kauttaan Espanjassa. 23. hattu oli samalla La Ligan uusi ennätys. Alfredo di Stéfano ja Telmo Zarra pystyivät aikanaan 22:een. Ja jotta ennätys maistuisi vielä makeammalta, Celtaa vastaan syntynyt kolmas maali oli Ronaldon La Liga -uran 200:s. Portugalilainen tarvitsi rajapyykin rikkomiseen vain 178 ottelua.

… Ja niin iski Lionel Messikin

Arkkiviholliset eivät olisi arkkivihollisia, mikäli he eivät sytyttäisi toisiaan entistä suurempaan roihuun. Ronaldo teki lauantaina hattutempun, joten olihan Lionel Messin pakko vastata hatulla sunnuntaina. Espanyol oli hyvin mukana pelissä, mutta vieraiden peli romahti täysin, kun Messi laittoi uuden vaihteen silmään. Messille hattutemppu oli La Liga -uran 21:s, ja kolmas viimeisessä neljässä ottelussa. Melko hämmentävää tuokin. Samalla Kirppu sai täyteen 400 maalia Barca-paidassa, tosin tämä tilasto sisältää myös harjoitusottelut.

Ja vielä se kaikkein erikoisin tilasto. Ronaldo on siis tehnyt 23 hattua ja Messi 21. Peräti neljä kertaa on käynyt niin, että voimakaksikko on iskenyt hattutempun samalla liigakierroksella. Johdantopuhe arkkivihollisista ei liene ihan tuulesta temmattu.

Taistelu muuten jatkuu. Siitä hetkestä kun Ronaldo saapui Espanjaan, portugalilainen on iskenyt aiemmin mainitut 200 häkkiä. Muutaman pelin enemmän pelannut Messi on samassa ajassa onnistunut 202 kertaa. Kuudes kausi menossa, ja edelleen mennään rinta rinnan.

Celta Vigon vauhti hyytymässä

Otetaan vielä käsittelyyn Celta Vigo. Alkukaudesta joukkue oli sarjan ilopilleri. Ympäri Espanjaa kehuttiin Celtan hyökkäystrioa. Joaquín Larrivey, Nolito ja Fabián Orellana laittoivat vastustajia nippuun hyvällä prosentilla. Ei enää vähään aikaan. Celta on hävinnyt kolme ottelua putkeen. Vaikea on voittaa, kun maaleja ei synny. Celta ei ole tehnyt neljässä viime ottelussaan maalin maalia. Tässä vaiheessa suureen paniikkiin ei ole vielä syytä. Lukuun ottamatta Real-peliä (jossa Celta ei lopulta laukonut kertaakaan maalia kohti), Celta on hallinnut edelleen otteluita. Mikäli joukkue mielii pysyä mukana taistelussa europaikoista, ensi viikonlopun vieraspelistä Málagaa vastaan pitäisi repiä pisteitä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.