Mario Mandzukic nousi ottelun sankariksi, kun Atlético Madrid varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa. Olympiakos kaatui Vicente Calderónilla maalein 4-0 – Mandzukic viimeisteli osumista kolme.

Ensimmäinen huippuluokan tilanne nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen. Juanfran järjesti mylläkän Olympiakosin maalille, mutta Mandzukic ei onnistunut saamaan laukausta aikaan. Lähes heti perään Arda Turan keskitti, ja Mandzukic puski – Olympiakos-vahti Roberto torjui pallon kulmapotkuksi.

Atletin painostus palkittiin yhdeksännellä minuutilla. Olympiakos-puolustus katkaisi Juanfranin keskityksen, ja pallo päätyi Robertolle jalkaan. Maalivahti ei rohjennut ottaa rikkeen pelossa pelivälinettä käsiinsä, vaan purki pallon suoraan takaisin Juanfranille. Laitapakki keskitti uudestaan, ja tällä kertaa Raúl García ohjasi pallon maaliin.

38. minuutilla Atleti onnistui toistamiseen – jälleen Olympiakosin avustuksella. Cristian Ansaldin keskitys vasemmalta laidalta olisi ollut helppo purkaa, mutta vieraiden Alberto Botía ei osunut palloon. Mandzukic kuittasi takatolpalta lukemat 2-0:aan.

Vajaan tunnin kohdlla Mandzukic väänsi itsensä vetopaikkaan, mutta puolustaja pääsi blokkaamaan laukauksen. Hetkeä myöhemmin kroatialainen onnistui. Turanin pystypallo tavoitti Mandzukicin, joka puski illan toisen osumansa.

Lähes heti perään Mandzukic sai hattutempun täyteen. Gabi keskitti sivuvapaapotkun maalille, Mandzukic voitti pääpallossa Botían 100-0 ja puski alakulmaan. Mandzukicin hattutemppu oli ensimmäinen Atlético-pelaajien tekemä Mestarien liigan historiassa.

Lohkon toisessa ottelussa Juventus voitti odotetusti Malmön. Viimeisellä kierroksella Atleti ja Juve kisaavat lohkovoitosta. Voi vielä käydä niinkin, että Olympiakos pullauttaa Juventuksen ulos jatkosta, mikäli ottelut päättyvät sopivasti.

Toimittajan sana

Huikea temppu Mandzukicilta. Maaleista yksi oli lahja, mutta kahdessa muussa kroatialainen teki erinomaista työtä. Sen lisäksi että hänestä tuli ensimmäinen hattutempun Mestarien liigassa tehnyt Atlético-pelaaja, Mandzukicista tuli myös eniten maaleja Mestarien liigassa tehnyt kroatialainen.