Jatkopaikkansa jo varmistanut Barcelona hakee Kyprokselta pisteitä, jotta lohkovoitto pysyisi edelleen ulottuvilla. Apoel sen sijaan tarvitsee pisteitä, jotta sen europelit jatkuisivat Eurooppa-liigassa.

Poissaolot

Apoel

Constantinos Charalambidis (loukkaantunut)
Vinicius (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Barcelona

Andrés Iniesta (loukkaantunut)
Thomas Vermaelen (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Apoel

Apollon – Apoel 0-0 (Kyproksen liiga)
Apoel – Doxa 0-0 (Kyproksen liiga)
PSG – Apoel 1-0 (Mestarien liiga)

Barcelona

Barcelona – Sevilla 5-1 (La Liga)
Almería – Barcelona 1-2 (La Liga)
Ajax – Barcelona 0-2 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Apoel 1-0 (Mestarien liiga, 17.9.14)

Arvio

Ensi silmäyksellä voisi ajatella, että tästä tulee tylsä peli. Barcelona on jo varmistanut jatkopaikkansa, ja Apoelilla ei puolestaan enää ole mahdollisuuksia jatkoon. Toisaalta, tässä ottelussa on vielä paljon pelissä.

Ensinnäkin, Barcelona hakee lohkovoittoa, joka takaisi todennäköisesti hieman helpomman vastustajan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. PSG johtaa F-lohkoa pisteen erolla ennen Barcaa, joten kotijoukkue tarvitsee tästä pelistä vähintään pisteen. Vaikka PSG voittaisi omassa ottelussaan Ajaxin, Barcelona etenisi lohkovoittoon, jos se kaataisi lohkovaiheen päätöskierroksella PSG:n.

Apoel puolestaan taistelee vielä lohkon kolmannesta sijasta, joka takaa paikan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Apoel on tietyllä tapaa täysin identtisessä tilanteessa Barcelonan kanssa. Ajax on pisteen Apoelia edellä, ja joukkueet pelaavat vastakkain lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Viime päivinä on puhuttu paljon Lionel Messistä, joka nousi viikonloppuna La Ligan kaikkien aikojen maalintekijäksi. Messi voi tehdä saman tempun tänään Mestarien liigassa. Tällä hetkellä hän jakaa ykkössijan Raúlin kanssa. Barcelona lienee vahvoilla, mikäli Messi onnistuu tekemään uuden ennätyksen, sillä Apoel ei ole onnistunut tekemään yhtään maalia viimeiseen kolmeen otteluun.