Barcelona kohtaa tänään vieraskentällä kyproslaisen Apoelin. Barca on suuri ennakkosuosikki, mutta katalaanien leirissä todennäköisesti muistetaan lohkovaiheen ensimmäinen kohtaaminen. Tuolloin Gerard Piqué viimeisteli ottelun ainoan osuman.

– Odotan, että Apoel pelaa samalla tavalla kuin Barcelonassa – hyvin tiiviisti alhaalla niin, että he sulkevat kaikki väylät, Barcelona-luotsi Luis Enrique sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Me haluamme tehdä ensimmäisen maalin. Meidän on tehtävä aloitteet. He eivät päästä helposti maalia, mutta he eivät myöskään tee maalia kovin helpolla.

On mahdollista, että Apoel nostaa riskitasoa ainakin hieman verrattuna ensimmäiseen otteluun. Jos Ajax voittaa PSG:n, Apoelin on pakko voittaa Barcelona, jotta joukkue voisi selviytyä vielä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

– Haluamme saada Barcelonalta jotain, vaikka se saattaa kuulostaa liian toiveikkaalta, Apoelin päävalmentaja Giorgos Donis sanoi.

Barcelona sai otteluun onnistuneen kenraaliharjoituksen, sillä Sevilla kaatui viime lauantaina lukemin 5-1.

– Uskon vaikeiden aikojen olevan takanamme. Jokainen joukkue kohtaa vaikeita hetkiä, ja on meidän työtämme päästä niistä yli.

Apoelin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa.