Athletic Bilbao venytti pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun Espanyol kaatui San Mamésilla maalein 3-1. Ottelun jokainen maali merkittiin eri pelaajalle.

Avausosuma oli sitä vanhaa Athleticia. Markel Susaetan kulmapotku tuli Aritz Adurizille, joka puski pallon ohi Kiko Casillan. Maalissa oli onnea mukana, sillä keskelle suuntautunut pusku muutti suuntaa Christian Stuanista.

2-0-maali syntyi juuri ennen taukoa. Nopeassa hyökkäyksessä kahdella neljää vastaan Aduriz voitti kaksinkamppailun, ja samaan aikaan Borja Viguera leikkasi Diego Colotton ja Juan Rafael Fuentesin väliin. Colotto joutui liikkumaan kohti Adurizia, joka syötti juuri oikeaan aikaan pystyyn Vigueralle. Fuentes oli myöhässä, ja Viguera tuikkasi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maaliin. Maali oli Vigueran ensimmäinen Athleticin paidassa.

78. minuutilla Ander Iturraspe iski kotijoukkueen kolmen maalin johtoon. Komea kaukolaukaus noin 22 metristä upposi tolpan kautta sisään. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Víctor Sánchez kavensi Salva Sevillan erinomaisen esityön jälkeen, mutta lähemmäs ei Espanyol päässyt.

Voitto nosti Athleticin 15 pisteeseen ja ainakin hetkellisesti sijalle yhdeksän. Espanyol jatkaa 12:ntena.

La Liga perjantaina

Athletic Bilbao – Espanyol 3-1 (2-0)
1-0 Aritz Aduriz (29.)
2-0 Borja Viguera (44.)
3-0 Ander Iturraspe (78.)
3-1 Víctor Sánchez (84.)