Atlético Madridissa vuosina 1987-1993 pelannut Paulo Futre syyttää seuran entistä puheenjohtajaa Jesús Giliä ottelutuloksen manipulointiyrityksestä. Futren mukaan Gil kehotti Atletin pelaajia häviämään ottelun Espanyolia vastaan vuonna 1991.

Atlético oli jo varmistanut kakkospaikan sarjassa, kun taas Espanyolin oli pakko voittaa, jotta sarjapaikka säilyisi. Futren mukaan Gil paljasti päässeensä sopimukseen Espanyolin puheenjohtajan Julio Pardo Padrosin kanssa. Espanyol myisi pelaajan Atléticolle, mikäli Atleti häviäisi.

– Olimme barcelonalaisessa hotellissa, kun Gil tuli luokseni ja sanoi: ”Emme voi voittaa tänään. Sano ystävillesi, ettei tänään juosta”, Futre sanoi portugalilaiselle Record-lehdelle.

– Se oli ainoa kerta, kun sellaista on tapahtunut minulle. Sanoi hänelle, etten halua pelata, ja että hänen pitäisi puheenjohtajana kertoa asia itse pelaajille.

– Ennen ottelun alkua hän meni pukuhuoneeseen ja sanoi joukkueelle, ettei se saa voittaa. Joukkuekaverini eivät uskaltaneet kritisoida häntä. Hän maksoi palkat ja uhkasi kaikkia potkuilla, elleivät he suostuisi.

Futre ei pelannut ottelussa, jonka Atlético hävisi 1-3. Samaan aikaan Cádiz voitti Real Zaragozan, joten Espanyol pysyi pääsarjassa.

Futren paljastus ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä muut Atléticon pelajaat kiistävät väitteet.

– Minua ei ole koskaan elämäni aikana pyydetty häviämään ottelua. En muista tuota peliä, mutta mielestäni Gil ei koskaan tullut ennen peliä pyytämään meiltä tappiota. Väitteet ovat hallusinaatiota. En muista, miksei Futre pelannut siinä ottelussa, Alfredo Santaelena sanoi AS:lle.

– Minulla ei koskaan ollut tunnetta, että joukkue juoksisi vähemmän tai ei yrittäisi voittaa. Luisin (silloinen päävalmentaja Aragonés) tuntien hän ei ikinä olisi antanut sellaisen tapahtua. Hänen maineensa ei saa tuhoutua, Alex García puolestaan sanoi.

Toimittajan sana

Ilman muita todisteita on täysin mahdotonta sanoa, kuka valehtelee. Tyydytään siis vain sanomaan, että Santaelenalla ja Garcíalla on paljon suurempi syy valehdella kuin Futrella. Syytöksen ajankohta on ikävä, sillä vuonna 2004 kuollut Gil ei voi puolustaa itseään.