Lohko A:ta johtava Atlético Madrid matkaa Mestarien liigassa Malmön vieraaksi. Pystyvätkö Markus Halsti ja kumppanit pysäyttämään viime kauden finalistin?

Poissaolot

Malmö

Atlético Madrid

Cristian Ansaldi (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Malmö

Åtvidabergs – Malmö 2-1 (Allsvenskan, 1.11.14)
Malmö – Brommapojkarna 2-0 (Allsvenskan, 27.10.14)
Atlético Madrid – Malmö 5-0 (Mestarien liiga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Córdoba 4-2 (La Liga, 1.11.14)
Getafe – Atlético Madrid 0-1 (La Liga, 26.10.14)
Atlético Madrid – Malmö 5-0 (Mestarien liiga, 22.10.14)

Arvio

Joukkueet lähtevät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista. Atlético Madrid on Mestarien liigan viime kauden finalisti, joka yrittää tällä sesongilla laittaa paremmaksi. La Ligassa Diego Simeonen ryhmä on 10 kierroksen jälkeen tukevasti mukana mestaruustaistossa. Malmö sen sijaan kurvaili viime viikonloppuna päättyneen Allsvenskanin voittoon. Kauden päätavoite on siis jo täytetty, nyt saadaan tietyllä tapaa bonuksena muutama europeli vielä päälle.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kertoi tylyä kieltä tasoeroista. Atleti murskasi kotonaan Malmön lukemin 5-0. Tuolloin Koke oli ottelun hahmo tehoilla 1+3. Voisi kuvitella, että Malmö pystyy tiivistämään puolustustaan viime pelistä. Voittoon ei juuri jää mahdollisuuksia, jos vastustaja saa luotua 27 maalipaikkaa.

– Saimme oppitunnin Madridissa. Opimme, ettei riitä että pallon alapuolella on pelaajia. Meidän on oltava lähempänä palloa, Malmön päävalmentaja Åge Hareide sanoi lehdistötilaisuudessa.

Siitä ei ole pelkoa, etteivätkö molemmat joukkueet lähtisi tosissaan otteluun. Malmö tarvitsee kipeästi pisteitä, mutta Atletikaan ei ole missään nimessä kuivilla. Etenkin kun alisuorittanut Juventus alkaa todennäköisesti pikku hiljaa napsia pisteitä.