Real Madrid on allekirjoittanut pitkän tähtäimen yhteistyösopimuksen Abu Dhabin kansainvälisen öljyinvestointiyhtiön (IPIC) kanssa. Realin puheenjohtaja Florentino Pérez kuvaili sopimusta strategiseksi. Yhteistyösopimus tarkoittanee sitä, että rahoitus Santiago Bernabéun ehostamiseksi on melko pitkälti turvattu.

– Sopimus mahdollistaa yhden Real Madridin suurimmista tulevaisuuden haasteista, Santiago Bernabéun remontoimisen maailman parhaaksi urheiluareenaksi, seuran verkkosivuilla sanottiin.

Saksalaisen arkkitehtitoimiston GMP:n suunnitelmissa Bernabéun remontti maksaisi 400 miljoonaa euroa. Tarkoituksena on rakentaa stadionille vedettävä katto. Stadionin oheen on suunniteltu hotellia ja kauppakeskusta.

Lisäksi sopimus sisältää uusien Real Madrid -museoiden ja jalkapallokoulujen perustamisen ympäri maailmaa.

Toimittajan sana

Real Madrid on viime aikoina suunnannut sinne, missä löysää rahaa vielä on – Lähi-Itään. Nykyään suurseurat tekevät taloudellista eroa toisiinsa nimenomaan stadionin kautta. Valioliigassa Arsenalin Emirates on malliesimerkki onnistuneesta stadionhankkeesta, joka on tekemässä seurasta rikkaan. Bernabéun ehostushanke on siinä mielessä järkevä, että tätä kautta seura voisi saada kassavirrat selvään nousuun pitkällä aikavälillä. On hyvin mahdollista, että saadakseen rahat Realin on myytävä sielunsa eli stadionin nimi IPICille.