Espanjan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoivan LFP:n gaalassa myönnettiin kaksi ulkomaalaisille pelaajille tarkoitettua palkintoa. Niistä toinen koski afrikkalaisia pelaajia. Pystin pokkasi nimiinsä Granadaa viime kaudella edustanut Yacine Brahimi. Algerialainen pelasi viime kaudella 35 ottelua, joissa syntyi kolme maalia. Hän siirtyi kesällä FC Portoon.

Parhaan afrikkalaisen tittelistä kisasivat myös marokkolainen Youssef El Arabi ja kamerunilainen Stéphane Mbia. Niin ikään Granadassa pelannut El Arabi viimeisteli komeat 12 maalia 36 ottelussa. Mbia operoi Sevillan keskikentän pohjalla 19 ottelussa. Hänet muistetaan erityisesti Eurooppa-liigan välierien toisesta osaottelusta, jossa hän puski finaalipaikan taanneen voittomaalin pelin loppuhetkillä.

Toimittajan sana

Kolmikosta kuka tahansa olisi ollut hyvä valinta. Mbian vaikutus Sevillan peliin ei ollut liigassa ehkä ihan niin suuri kuin Brahimin ja El Arabin vaikutus Granadan peliin. Siksi Brahimin valinta oli hyvä veto.