Atlético Madrid joutui tekemään täyden päivätyön Madridin derbyssä Getafen vieraana. Atleti voitti ottelun 1-0, mutta täysi pistepotti ei irronnut ihan helpolla. Pelin ainoan osuman viimeisteli Mario Mandzukic.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliskolla paikkansa. Atléticon pelaajista Antoine Griezmann ja Raúl García pääsivät laukomaan, mutta maalivahti Vicente Guaita torjui.

Viisi minuuttia ennen taukoa Atleti iski tuttuun tapaan erikoistilanteesta. Kulmapotku kimpoili boksin rajalle, mistä peliväline palautettiin takaisin maalille. Guaita torjui pallon eteensä Arda Turanille, joka sohi puolittain pallosta ohi. Ensimmäisenä paikalla oli Mandzukic, joka tuikkasi irtopallon maaliin. Joku tuomari olisi saattanut viheltää pelin poikki jo ennen maalia, sillä Mandzukic ja Alexis painivat toisiaan melko kovaotteisesti nurin.

Hiukan myöhemmin Getafe pommitti sarjalla kohti Atleti-maalia. Miguel Ángel Moyá nappasi kolme torjuntaa putkeen.

Lopullisesti peli ratkesi Alexisin hölmöilyyn 56. minuutila. Avausmaalin tilanne oli ilmeisesti kuumentanut Getafe-puolustajan tunteita sen verran paljon, että hän päätti kostaa Mandzukicille. Kroatialainen riisti pallon Alexisilta ja mahdollisesti rikkoi samalla. Alexis hermostui ja huitaisi Mandzukicia päähän.

Getafe ei luovuttanut alivoimalla, vaan loi vielä muutamia maalipaikkoja Moyán maalille. Tasoitusmaali jäi kuitenkin syntymättä, joten kaikki pisteet Madridin derbystä Atléticolle. Voiton myötä Diego Simeonen ryhmä pysyi hyvin mukana mestaruustaistelussa. Atleti on viidentenä, mutta matkaa sarjakärkeen on vain kaksi pistettä. Getafen sijoitus on 12:s.