Espanja putosi tuoreimmassa Fifa-rankingissa sijalle 10. Viime listauksesta pudotusta tuli kaksi pykälää. Penkin alle menneiden MM-kisojen jälkeen Espanja on voittanut kolmesta EM-karsintaottelustaan kaksi.

Hallitseva maailmanmestari Saksa jatkaa ykkösenä, vaikka silläkin on ollut vaikeuksia EM-karsinnoissa. Saksa on kerännyt kolmesta karsintapelistään vain neljä pistettä. Toisena jatkaa MM-finalisti Argentiina ja kolmantena James Rodríguezin tähdittämä Kolumbia.

Listan yllättäjä on Belgia, joka nousi ensimmäistä kertaa maan historiassa neljänneksi. Koko listauksen suurimman harppauksen otti puolestaan Togo, joka kapusi peräti 73 sijaa ylöspäin 52:nneksi.

Englanti valahti taas kaksi sijaa alaspäin. Perinteikäs jalkapallomaa löytyy nyt sijalta 20. Edellä ovat mm. sellaiset suurmaat kuin Algeria, Costa Rica, Kreikka ja Ukraina. Suomen sijoitus on 63:s, nousua tuli kahden pykälän verran. Koko listauksen perää pitää San Marino, jonka sijoitus on 208:s.

Fifa-ranking, suluissa viime kauden sijoitus

1. Saksa (1.)
2. Argentiina (2.)
3. Kolumbia (3.)
4. Belgia (5.)
5. Hollanti (4.)
6. Brasilia (6.)
7. Ranska (9.)
8. Uruguay (7.)
9. Portugali (11.)
10. Espanja (8.)
18. Kreikka (14.)
20. Englanti (18.)
21. Romania (26.)
43. Pohjois-Irlanti (71.)
50. Unkari (54.)
63. Suomi (65)
187. Färsaaret (179.)

Toimittajan sana

Fifa-rankingia ei pidä ottaa liian vakavasti. Se on lähinnä suuntaa-antava listaus maajoukkueiden voimasuhteista. Sen listaus kyllä todistaa, että Suomi ja Belgia ovat menneet melko eri suuntiin vuoden 2008 EM-karsintojen jälkeen. Noissa karsinnoissa Suomi voitti ensimmäisen pelin ja toinen päättyi tasan.