Barcelona kohtaa tänä iltana Mestarien liigan ottelussa Ajaxin. Viime vuonna Lionel Messi ampui hattutempun, ja Niklas Moisanderin johtama Ajax taipui maalein 0-4. Helsingin Sanomien jutussa Moisander uskoo, että tällä kertaa haaste on vielä viimevuotista kovempi.

– Messi on yhä siellä, mutta Neymar on noussut suurempaan rooliin. Kun Neymar on mukana, Messi pääsee väläyttelemään monipuolisuuttaan myös syöttelijänä. He löytävät toisensa vaarallisen hyvin.

– Messi on kuitenkin pelin sydän, ja hänet täytyy yrittää pitää irti pallosta. Helppoa se ei ole. Hän ei oikeastaan osallistu puolustamiseen, kunhan käppäilee ja säästelee voimiaan, kun vastustajalla on pallo. Kun Neymar ja Messi saavat pallon, onkin jo kiire.

Toimittajan sana

Moisander on täysin oikeassa siinä, että Neymar on tällä kaudella nostanut profiiliaan, ja että Messi on voinut keskittyä enemmän ratkaisevien syöttöjen antamiseen. Mestarien liigassa molemmat ovat osuneet tällä kaudella kertaalleen. La Ligassa Neymar on iskenyt kahdeksan ja Messi seitsemän maalia.