Real Madridin legendaarinen Raúl González jatkaa yhä pelaajauraansa. Yhdysvaltalainen ESPN uutisoi, että hyökkääjä on sopinut siirrosta North American Soccer Leaguessa (NASL) pelaavaan New York Cosmokseen.

ESPN:n tietojen mukaan Raúl allekirjoittaa joukkueen kanssa vieläpä monivuotisen sopimuksen, joka alkaa tulevan kauden alussa ensi keväänä. Lisäksi Raúlista ollaan tekemässä seuran nuorisoakatemian johtajaa.

37-vuotias Raúl pelasi viimeiset kaksi kautta qatarilaisessa Al-Saddissa. Kaudella 2012-13 syntyi vielä yhdeksän maalia 22 ottelussa, päättyneellä kaudella enää kaksi. Real Madridissa Raúl viimeisteli aikanaan 323 maalia 738 ottelussa. Kukaan muu ei ole pystynyt Real Madridin historiassa samaan.

Cosmos on pelannut jenkkisarjoja kahteen otteeseen. Aiempi yritys kesti vuodet 1970-85, minkä jälkeen seura lakkautettiin. Tuolloin joukkueessa jäähdyttelivät mm. Pelé ja Franz Beckenbauer. Seura herätettiin henkiin neljä vuotta sitten. Linja vaikuttaisi edelleen olevan sama: glamour on asia numero yksi. Pelé on seuran kunniapuheenjohtaja, ja mm. Carlos Alberto toimii seuran kansainvälisenä lähettiläänä.

Uusi taival kilpailuissa alkoi vuonna 2013 pirteästi. Joukkue voitti välittömästi Yhdysvaltain toisen sarjatason kevätmestaruuden kaudella 2013 ja Soccer Bowlin samana syksynä. Kovinkaan suuureksi seura ei voi kasvaa niin kauan kuin sitä ei oteta mukaan maan ykkössarjaan MLS:ään.

Toimittajan sana

Raúl on jo 37-vuotias, mutta Yhdysvaltain toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hänellä voi vielä olla pelillisesti annettavaa. Annettavaa on ehdottomasti imagopuolella. Raúlia voi myydä täysin suruttomasti ja ilman värikynää Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijänä. Eiköhän aika moni fani eksy ihan vain Raúlin takia Cosmoksen peliin. Ja sitten on tietysti ammattimaisuus, jota Raúl näyttää päivittäin omalla toiminnallaan joukkuekavereilleen. Hyvä kaappaus Cosmokselta, mikäli hinta oli edes jossain määrin järkevä.