Espanjalle voitto Luxemburgista EM-karsinnoissa oli parillakin tapaa helpottava. Edellisessä ottelussa Slovakialle taipunut Espanja pääsi 4-0-voitolla takaisin oikealle kurssille. Lisäksi 3-0-osuman viimeistellyt Diego Costa onnistui lopultakin maajoukkuepaidassa. Myös Juan Bernatille merkittiin uran avausosuma.

Voitto tuli jonkin verran uusitulla kokoonpanolla. Maalissa pelasi Iker Casillasin sijaan David de Gea. Puolustuksessa Daniel Carvajal korvasi Juanfranin ja Marc Bartra Raúl Albiolin. Hyökkäyspäässä Paco Alcácer nostettiin avaukseen avaukseen Cesc Fàbregasin tilalle.

Ottelun alkuvaiheilla kotijoukkue oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa, mutta Luxemburg kesti. 27. minuutilla purkupallo ajautui boksin rajalle David Silvalle, joka tälläsi puolivolleyn takanurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin maalintekoon vapautettiin Costa, jonka sijoitus karkasi reilusti ohi maalin.

Hieman ennen taukoa Carvajal onnistui pelaamaan hyvän haaston jälkeen pallon Silvalle, joka jatkoi saman tien Alcácerille. 2-0-maalin myötä nuori Valencia-hyökkääjä on osunut kaikissa Espanjan karsintaotteluissa.

69. minuutilla Costa sai karistettua apinan selästään. Flipperipallo pomppi pelaajalta toiselle, ja Chelsea-hyökkääjä runttasi pelivälineen sisään. Costa ehti pelata kuusi ottelua ennen avausmaaliaan.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa syntyneessä 4-0-maalissakin oli historian havinaa. Parikymmentä minuuttia aiemmin sisään vaihdettu Bernat pelasi uransa ensimmäistä miesten maaottelua ja viimeisteli saman tien maalin. Syötön osumaan tarjoili niin ikään debytoinut Valencian Rodrigo Moreno. Rodrigo ehti olla kentällä vain kuusi minuuttia.

Voiton myötä Espanja nousi C-lohkossa kuuteen pisteeseen. Kärjessä on Slovakia, joka on kerännyt kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä. Espanja on tasapisteissä Ukrainan kanssa.

Toimittajan sana

Esitys ei ollut erityisen dominoiva, mutta 4-0-lukemat riittänevät Espanjalle tässä vaiheessa. Vastus oli heikkoa tasoa, ja pelin on parannuttava vielä rutkasti ennen EM-turnausta. Onnittelut muuten Andrés Iniestalle, joka nousi maaottelumäärässä tasoihin Raúl Gonzálezin kanssa. 102 ottelua pelanneet herrasmiehet jakavat Espanjan kaikkien aikojen otteluissa sijaa seitsemän.

Luxemburg – Espanja 0-4 (0-2)

0-1 David Silva (27.)
0-2 Paco Alcácer (42.)
0-3 Diego Costa (69.)
0-4 Juan Bernat (88.)