Hienon uran Manchester Unitedissa tehnyt Roy Keane paljasti tuoreessa elämäkertateoksessaan, että siirto Real Madridiin oli lähellä vuonna 2005. Kauppa jäi toteutumatta, koska Keane pelkäsi omien sanojensa mukaan tuntematonta. Hauskinta tarinassa on paikka, jossa Keane jutteli Realin silloisen urheilujohtajan Emilio Butragueñon kanssa.

Michael (Keanen silloinen agentti Michael Kennedy) oli sanonut minulle, että Emilio Butragueño soittaisi piakkoin, joten otin puhelimen kaikkialle mukaani. Minun tuurillani hän soitti, kun olin istumassa pöntöllä, Keane kertoo.

– Minun olisi pitänyt arvostaa Realin tarjousta enemmän. Se oli kiinnostavin tarjous, mitä minulla oli, mutta en hyväksynyt sitä. Minun olisi pitänyt sanoa itselleni: ”Mene Espanjaan, asu siellä 1,5 vuotta, opettele kieli ja kulttuuri.”

– Valitsin negatiivisen lähestymistavan. Sää ja harjoittelu olisivat saattaneet antaa uralleni vielä kaksi vuotta lisää aikaa. Se oli pelko, joka päätti puolestani – pelko tuntemattomasta.

Lopulta Keane siirtyi Unitedista Celticiin, jossa hän ehti pelata vain puoli vuotta ennen lopettamistaan kesäkuussa 2006.

Toimittajan sana

Tarina ei kerro, ymmärsikö Butragueño missään vaiheessa, että Keane oli tekemässä tarpeitaan puhelun aikana. Tarina ei myöskään kerro, hylkäsikö Keane Real Madridin tarjouksen ennen vai jälkeen huuhtelun.