Real Madridin maalivahti Iker Casillas kertoi Canal+:n haastattelussa yllättävänkin suorasanaisesti oman näkemyksensä José Mourinhon ajasta joukkueen valmentajana. Ongelmat alkoivat puhelinsoitosta vanhoille ystäville.

– Kunnioitan Mourinhoa. Aluksi asiat olivat hyvin. Suhteemme oli hyvä Barcelona-taisteluihin asti. Voi sanoa, että sen jälkeen asiat eivät olleet tarpeeksi hyvin. Ensin Mourinho yritti lähettää minulle viestin penkittämällä minut. Se oli menestyksekäs viesti siitä, etttä on tehtävä rajummin töitä.

– Soitin Xaville ja (Carles) Puyolille, jotta saisimme Real Madridin ja Barcelonan pelaajien välisen vihanpidon loppumaan. Olimme luomassa (Clásicoissa) huonoja mielikuvia, mutta en pyytänyt kenenkään anteeksiantoa. Mourinho ei keskustellut kanssani tästä puhelinsoitosta ennen kuin se tapahtui. En tiedä, häiritsikö se häntä, mutta ihmiset sanoivat, että se häiritsi.

– Kesällä 2012 suhteemme oli hyvä ja puhuimme paljon. Joulun aikaan tapahtui muutos. Joukkue ei pärjännyt hyvin, ja suhteeni Mourinhon kanssa kääntyi heikommaksi. Meillä oli erimielisyyksiä, mutta kunnioitimme toisiamme.

Tässä kohtaa on todettava, että monet epäilivät Casillasin vuotaneen pukuhuoneesta tietoja vaimonsa Sara Carboneron kautta espanjalaislehdistölle. Carbonero työskentelee tv-toimittajana.

– Sara uutisoi ongelmista pukuhuoneessa. Se oli tekosyy hyökätä minua vastaan. Mielestäni hän vain toisteli niitä asioita, joita kaikki olivat hänelle kertoneet. Mourinho ei sanonut minulle mitään Saran sanoista, mutta oli helppo huomata muutos suhteessamme.

– Piakkoin loukkaannuin, ja kaksi viikkoa myöhemmin huomasin hyökkäykset. Minua kutsuttiin petturiksi ja myyräksi. Oli vähän epäreilua kutsua minua myyräksi, mutta minun on ymmärrettävä se, ja hyväksyttävä joidenkin ihmisten mielipiteet. Haluan uskoa, etteivät Mourinho ja puheenjohtaja Florentino Pérez oikeasti uskoneet siihen.

– Ehkä minun olisi pitänyt avata suuni, mutta päätin pysyä hiljaa. Meillä oli ammattimainen suhde. Minä päätin olla hiljaa. En syytä ketään mistään. En halunnut heittää bensaa liekkeihin.

– Yllättävää kyllä, kun olin loukkaantunut, suhteeni Mourinhoon oli hyvä, ja me juttelimme päivittäin. Kun parannuin, (silloinen apuvalmentaja) Aitor Karanka sanoi, ettei Mourinho kokenut minun olevan tarpeeksi tasokas. Silloin kaikki alkoi alusta. Joukkuekaverini katsoivat minuun ja miettivät, miksi tämä tapahtuu taas minulle, eikä heille.

– Kunnioitan Mourinhoa, mutta jos joku asia häiritsee tai on joku asia, josta ei pidä, siitä täytyy jutella. Emme koskaan sanoneet Florentinolle, että haluamme Mourinhon lähtevän. Hän on yksi parhaista valmentajista, mitä minulla on ollut. Kaveri, jossa on särmää.

– Puhun nyt puolustaakseni sitä (menneisyyden) hetkeä, mutta luulen, että minun olisi pitänyt sanoa jotain jo aiemmin. Se satuttaa, kun uskollisuuteni Real Madridia kohtaan kyseenalaistetaan – tämä seura on antanut minulle kaiken.