Ennakko: Real Madrid – Athletic Bilbao

© Kuva: Getty Images

Real Madridin ja Athletic Bilbaon välinen kohtaaminen herättäisi normaalisti vähän enemmän innostusta. Tällä kertaa lähinnä odotetaan, kuinka monta maalia Real iskee baskien verkkoon.

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut)
Cristiano Ronaldo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Athletic Bilbao

Iker Muniain (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Aritz Aduriz (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Ludogorets – Real Madrid 1-2 (Mestarien liiga, 1.10.14)
Villarreal – Real Madrid 0-2 (La Liga, 27.9.14)
Real Madrid – Elche 5-1 (La Liga, 23.9.14)

Athletic Bilbao

Bate – Athletic Bilbao 2-1 (Mestarien liiga, 30.9.14)
Athletic Bilbao – Eibar 0-0 (La Liga, 27.9.14)
Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 2-1 (La Liga, 24.9.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-1 (La Liga, 2.2.14)

Arvio

Real Madridin kausi on toistaiseksi ollut hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisten kierrosten pistemenetysten jälkeen joukkue on voittanut pelinsä sekä La Ligassa että Mestarien liigassa. Hyökkäyspelaaminen on ollut ajoittain jopa häikäisevää, mutta samaan aikaan puolustaminen on ollut liian usein liian heikolla tasolla. Päävalmentaja Carlo Ancelottikin on ottanut asiaan usein kantaa. Toistaiseksi ongelmakohtia ei ole pystytty ratkaisemaan.

Tänään voi olla taas yksi niistä päivistä, kun Real selviää ottelusta voittajana hurjan hyökkäyksensä ansiosta. Sen verran surkeasti Athletic on pelannut. Kuudesta ottelustaan Leijonat on voittanut vain yhden. Lisätään vielä päälle kaksi Mestarien liigan ottelua, joista etenkin jälkimmäinen oli surullista katsottavaa. Athletic hävisi vieraissa valkovenäläiselle Bate Borisoville, joka oli vieläpä selvästi parempi.

Athleticin ongelma ei ole päästettyjen maalien määrässä. Kahdeksassa pelissä omiin on mennyt yhtä monta osumaa. Suurempi ongelma on se, ettei joukkue pysty tällä hetkellä luomaan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, saati tekemään maaleja. Kahdeksassa pelissä viisi tehtyä maalia on heikko saldo. Maaleistakin kolme tuli yhdessä ottelussa. Kun vielä Iker Muniainin ja Aritz Adurizin pelikunto on pienten vaivojen takia kysymysmerkki, ei tästä pelistä voi kovin paljon luvata Athleticille. Vieraiden ehkä ainoa oljenkorsi on hyökkäyspään erikoistilanteet. Niissä Athletic on periaatteessa hyvä, ja toisaalta erikoistilanteiden puolustaminen on ollut Realille todella hankalaa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)