Mestarien liigan lohkovaiheen toinen kierros tarjosi yhtä jos toista. Tarjoillaanpa taas viisi puheenaihetta, joista voidaan vääntää kahvipöydissä kättä.

Tyylikkäät ennätysmiehet

AS Romaa edustavasta Francesco Tottista tuli tiistaina Mestarien liigan vanhin maalintekijä. 38-vuotias italialainen viimeisteli 1-1-tasoituksen Manchester Cityä vastaan. Ja millä tavalla. Juoksu pystyyn ja Radja Nainggolanin pystysyöttö kiinni. Ensimmäisellä kosketuksella pallo yli vastaan tulleen Joe Hartin.

Toinen ennätysmies tulee Espanjasta. Barcelonan Xavi pelasi PSG:tä vastaan uransa 143. ottelun Mestarien liigassa (kun karsintoja ei oteta lukuun). Kukaan ei ole aiemmin pystynyt samaan. Maestroa taisi hieman jännittää, sillä syöttöjen onnistumisprosentti (84%) jäi herralle melko vaatimattomaksi.

142:een ja aiempaan ennätyslukemaan Raúl Gonzálezin kanssa nousi keskiviikkona pelannut Real Madridin maalivahti Iker Casillas. Pyhä Iker oli mies paikallaan Ludogoretsin paineessa.

Danny Welbeck – mitä ihmettä?

Kesällä Manchester Unitedista Arsenaliin siirtynyt Danny Welbeck laittoi ilkkujille jauhot suuhun iskettyään hattutempun Galatasarayta vastaan. Ensimmäisessä oikea-aikainen liike puolustajan selustaan ja hallittu sijoitus takakulmaan. Toisessa juoksukilpailu puolustajaa vastaan ja jälleen hallittu sijoitus takakulmaan. Kolmannessa ensimmäisen tavoin oikea-aikainen liike puolustuksen selustaan ja pieni nosto yli vastaan tulleen maalivahdin. Maalintekijän kliinisyyttä. Mutta mistä ihmeestä Welbeck on yhtäkkiä saanut maalintekijän kliinisyyden? Pari kertaa aiemmin 23-vuotias hyökkääjä on tehnyt kaksi maalia yhdessä ottelussa, hattutemppua ei koskaan ennen.

Altavastaajien skarppaus

Lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella ei yllätyksiä juurikaan nähty. Toisella kierroksella nähtiin sitäkin enemmän. PSG kaatoi Barcelonan, joka ei ollut aiemmin kaudella päästänyt yhtään maalia. Bate voitti Athletic Bilbaon. Basel Liverpoolin. Malmö Olympiakosin. Maribor pakotti Schalken tasuriin. TsSKA Moskova kiusasi Roman Eremenkon johdolla Bayern Müncheniä. Real Madrid joutui tekemään täyden päivätyön Ludogoretsin vieraana. Altavastaajien skarppaaminen avauskierrokselta on äärimmäisen tervetullut ja hyvä asia. Sääliksi tosin käy Ludogoretsia, joka on taistellut hyvin kahdessa ottelussa mutta hävinnyt sekä Liverpoolille että Real Madridille 1-2.

Jalkapalloa sodan keskellä

Shakhtar Donetskille tämä kausi on vaikein pitkään aikaan. Maassa on käynnissä sota, joten itäukrainalaisen joukkueen on pelattava kotiottelunsa evakossa toisella puolella maata sijaitsevassa Lvivin kaupungissa. Shakhtarin oma stadion Donbass Arena otti elokuun lopussa osumaa parista pommista. Lähtökohtiin nähden joukkue on pärjännyt melko hyvin. Avauskierroksella Shakhtar pelasi maalitoman tasapelin Athletic Bilbaon vieraana. Tiistaina joukkue tasasi pisteet sijaiskodissaan – tällä kertaa Porton kanssa lukemin 2-2.

Kolme jatkaa puhtaalla pelillä

Mestarien liiga on ollut tänä vuonna niin tasainen, että kahden kierroksen jälkeen vain kolme joukkuetta 32:sta jatkaa puhtaalla pelillä. Lohkossa B Real Madrid voitti avauskierroksella Baselin maalein 5-1, ja keskiviikkona kaatui Ludogorets. D-lohkossa Borussia Dortmund kampesi tieltään ensin Arsenalin ja nyt Galatasarayn. Maaliero on komea 5-0. E-lohkossa Bayern München voitti sekä Manchester Cityn että TsSKA Moskovan lukemin 1-0.

Dortmundin ja Bayernin lisäksi AS Monaco ja Pietarin Zenit eivät ole päästäneet vielä yhtään maalia omiin. Sekä Zenit että Monaco löytyvät lohkosta C. Molemmilla on kasassa neljä pistettä.