Málagan ja Barcelonan välinen ottelu oli muutoin melko unettavaa seurattavaa, mutta kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin pienimuotoinen episodi. Lionel Messi ja Weligton kävelivät maalille, kun palloa vietiin kulmalipulle. Messi sanoi jotain, ja Weligton tarttui argentiinalaista kasvoista kiinni. Ottelun jälkeen Málaga-kapteeni kertoi syyn teolleen.

– Messi kutsui minua huoran penikaksi (espanjaksi hijo de puta).

Tilanne sai alkunsa Messin harhautteluista, joiden avulla Kirppu tuli ohi muutamasta Málaga-pelaajasta. Jo tässä kohtaa Weligtonin käsi osui Messiä kasvoihin.

– Siinä tilanteessa yritin estää häntä etenemästä, ja epähuomiossa osuin häntä kasvoihin. Se ei ollut tarkoituksenmukaista. Hän tuli luokseni ja sanoi ”hijo de puta”. Silloin tartuin häntä kasvoista. Nämä asiat jäävät kentälle.

Toimittajan sana

Kummankaan teko ei ole hyväksyttävä. Tosin on muistettava, että jalkapallokentällä huutelu ja toisten sanallinen loukkaaminen on hyvin yleistä (hijo de puta on yleisesti käytetty loukkaus), ja että toiseen tarttuminen on lajin koodistossa sieltä pahemmasta päästä.

Weligtonin rähinöinti ei sinänsä tullut yllätyksenä La Ligan seuraajille. Se, että Messi otti osaa tällaiseen kahakkaan, oli yllättävää.