Celta Vigo kaatoi kauden ensimmäisessä Galician derbyssä Deportivo La Coruñan maalein 2-1. Voiton takuumiehenä hääri Nolito, joka teki yhden maalin ja syötti toisen. Deporin antisankarin viitta puolestaan menee Haris Medunjaninille, joka epäonnistui rangaistuspotkussa aivan ottelun lopussa.

Celta siirtyi johtoon jo kolmen minuutin kohdalla. Vieraiden topparit Sidnei ja Alberto Lopo eivät saaneet kuriin ketterästi liikkunutta Nolitoa, joka tälläsi pallon etukulmaan ja kotijoukkueen johtoon.

Tasoitus syntyi 55. minuutilla. Pallo pelattiin oikeaa laitaa vauhdilla juosseelle Juanfranille. Entinen Real Betis -pelaaja syötti takaviistoon Isaac Cuencalle, joka sijoitti pelivälineen alakulmaan.

Ratkaisu nähtiin reilu vartti myöhemmin. Noliton kulmapotku kaarsi viiden metrin viivalle. Joaquín Larrivey voitti kaksinkamppailussa Depor-maalivahti Germán Luxin 100-0 ja puski voiton Celtalle.

89. minuutilla Deporille annettiin vielä sauma nousta tasoihin. Medunjanin ei kuitenkaan saanut rankkaria upotettua.

Celta on aloittanut kauden erinomaisesti – itse asiassa parhaiten sitten kauden 2002-03. Viiden ottelun jälkeen tappiosarake näyttää edelleen nollaa. Kasassa on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Sarjasijoitus on ainakin hetkellisesti viides. Deporille tappio oli toinen peräkkäinen. Neljä pistettä oikeuttaa tällä hetkellä 13. sijaan.

Toimittajan sana

Molemmat joukkueet hyökkäsivät korostetusti laitojen kautta. Celta haki enemmän keskityksiä kuin Deportivo, mutta suurelta osin molemmat joukkueet pelasivat lyhytsyöttöpeliä. Voitto oli siinä mielessä täysin ansaittu, että maalipaikat merkittiin kotijoukkueelle 11-5.

Celtan kärkitrio Nolito-Larrivey-Fabián Orellana on muuten ollut pitelemättömässä vireessä alkukaudella. Hyökkääjistä jokainen on tehnyt kolme maalia.

La Liga tiistaina

Real Madrid – Elche 5-1 (3-1)
0-1 Edu Albácar rp. (15.)
1-1 Gareth Bale (20.)
2-1 Cristiano Ronaldo rp. (27.)
3-1 Cristiano Ronaldo (32.)
4-1 Cristiano Ronaldo rp. (80.)
5-1 Cristiano Ronaldo (90+2.)

Celta Vigo – Deportivo La Coruña 2-1 (1-0)
1-0 Nolito (4.)
1-1 Isaac Cuenca (55.)
2-1 Joaquín Larrivey (72.)