Atlético Madridin ensimmäisellä puoliskolla hankittu johtoasema ei riittänyt loppuun asti Celta Vigoa vastaan. Loppulukemat kirjattiin numeroin 2-2.

Celta siirtyi johtoon 19. minuutilla. Puolesta kentästä vasemmasta laidasta lähetetty pallo tavoitti rangaistusalueen sisältä Pablo Hernándezin. Diego Godínin estelyistä huolimatta chileläinen onnistui sohaisemaan palloa jalallaan selkänsä takaa. Laukauksen tapainen lähti kohti maalia ja vieläpä yllätti maalia vartioineen Miguel Ángel Moyàn.

Kotijoukkue nousi tasoihin puolen tunnin pelin jälkeen. Koke antoi vasemmalta puolelta vapaapotkun, ja toppari Miranda jatkoi pallon maaliin.

Johto-osuma syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin – tuttuun tapaan erikoistilanteesta. Tällä kertaa Gabi antoi kulmapotkun, ja Celtan avausmaalia aitiopaikalta katsellut Godín puski lukemat 2-1:een.

Vaan vielä tuli Celta. Toisen puoliskon alussa Miranda kaatoi rangaistusalueella Carles Planasin, ja Nolito ampui tilannetta seuranneen rankkarin maaliin. Tasoitusmaali ja siitä kertynyt piste olivat hyviä saavutuksia vierasjoukkueelta, sillä maalipaikat kirjattiin Atléticolle 18-5.

Tasapeli oli Atletille jo toinen tällä kaudella. Siitä huolimatta joukkue on ainakin toistaiseksi sarjataulukossa toisena. Barcelonalla on sunnuntaina mahdollisuus repiä ero jo neljään pisteeseen. Celta on avauskierroksen voiton jälkeen joutunut tasurikurimukseen. Edelliset kolme ottelua ovat päättyneet tasan.

Aiemmin lauantaina pelatussa ottelussa Granada haki Jhon Córdoban osumalla 1-0-vierasvoiton Athletic Bilbaon San Mamésilta. Granada on aloittanut kauden erinomaisesti. Taskussa on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja sarjataulukon kolmas sija. Athletic on sen sijaan hävinnyt kolme ensimmäisestä neljästä ottelustaan.

Toimittajan sana

Sama juttu kuin aiemmin viikolla Mestarien liigassa. Atlético hallitsi ottelua, mutta tulos jäi laihaksi. Hallitsevan mestarin pelissä on tällä hetkellä kaksi suurta ongelmaa. Murtautumisvaiheessa Atletin pelaaminen on heikkoa. Celtaakin vastaan molemmat kotijoukkueen maalit syntyivät erikoistilanteista. Toiseksi, puolustuspelaaminen on viime kautta huonommalla tolalla. Ensimmäinen maali oli toki osittain tuuria, mutta miksi Atleti päätyi tilanteeseen, jossa Godín joutuu painimaan puhtaasti yksin vastustajan hyökkääjää vastaan omalla rangaistusalueella? Tai miksi Miranda pelasi yliaggressiivisesti ja rikkoi pilkun arvoisesti Planasia?

La Liga lauantaina

Deportivo la Coruña – Real Madrid 2-8
0-1 Cristiano Ronaldo (29.)
0-2 James Rodríguez (36.)
0-3 Cristiano Ronaldo (41.)
1-3 Haris Medunjanin rp. (51.)
1-4 Gareth Bale (66.)
1-5 Gareth Bale (74.)
1-6 Cristiano Ronaldo (78)
2-6 Toché (84.)
2-7 Javier Hernández (88.)
2-8 Javier Hernández (90+2.)

Athletic Bilbao – Granada 0-1 (0-1)
0-1 Jhon Córdoba (39.)

Atlético Madrid – Celta Vigo 2-2 (2-1)
0-1 Pablo Hernández (19.)
1-1 Miranda (31.)
2-1 Diego Godín (41.)
2-2 Nolito rp. (53.)

Espanyol – Málaga klo 23