Barcelona aloittaa Mestarien liiga -urakkansa kotiottelulla Apoelia vastaan. Kyseessa on sama kyproslainen joukkue, joka pudotti karsintavaiheessa HJK:n.

Poissaolot

Barcelona

Jordi Masip (loukkaantunut)
Dani Alves (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Thomas Vermaelen (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luis Suárez (pelikiellossa)

Apoel

Tasos Papazoglou (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
John Arne Riise (pelituntuman puute, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Athletic Bilbao 2-0 (La Liga, 13.9.14)
Villarreal – Barcelona 0-1 (La Liga, 31.8.14)
Barcelona – Elche 3-0 (La Liga, 24.8.14)

Apoel

Apoel – Ermis 1-0 (Kyproksen liiga, 13.9.14)
Larnaca – Apoel 0-2 (Kyproksen liiga, 31.8.14)
Apoel – Aalborg 4-0 (Mestarien liigan karsinnat, 26.8.14)

Arvio

Mielenkiintoinen – joskaan ei kovin tasaväkinen – asetelma. Barcelonan ja Apoelin välisestä ottelusta voi tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiä, miten HJK olisi pärjännyt kilpailullisessa ottelussa Barcaa vastaan.

Katalaanit lähtevät otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Kolmosmaalivahti Jordi Masip on yhä loukkaantuneena, mutta hän ei olisi muutenkaan pelannut. Lisäksi Dani Alvesin ja Thomas Vermaelenin pelaaminen on epävarmaa. Molemmat ovat jo olleet mukana joukkueharjoituksissa, mutta kummallekaan lääkintäosasto ei ole antanut pelilupaa. On melko epätodennäköistä, että puolikuntoisia pelaajia riskeerattaisiin tällaisessa pelissä.

Apoelilta löytyy yksi hyvin mielenkiintoinen pelaaja. Joukkueeseen hankittiin siirtoikkunan viime hetkillä norjalainen John Arne Riise. Lujapotkuinen vasemman laidan pelaaja on monille tuttu etenkin Liverpoolista, jossa hän pelasi Barcan Javier Mascheranon kanssa samaan aikaan. Riisen pelituntuma on melko huono, joten hän ei välttämättä pelaa.

Joukkueiden väliltä löytyy vahvempikin pelaajaside. Apoelin maalivahti Urko Pardo on La Masian kasvatti. Hän pelasi Barcan B-joukkueessa kaudella 2004-05.

Barca on ehdoton ennakkosuosikki, vielä enemmän kuin mitä Real Madrid oli tiistaina Baselia vastaan. Toki on mahdollista, että Apoel venyy hyvään tulokseen, mutta murskavoitto on todennäköisempi skenaario.