Athletic Bilbao pelaa tänään Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa sitten kauden 1998-99. Athletic kohtaa avauskierroksen ottelussaan Shakhtar Donetskin.

– Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Euroopassa ja turnausten pudotuspelikierroksilla, joten joukkue on valmistautunut hyvin. Tässä suhteessa meiltä ei puutu kokemusta, Athleticin Ander Iturraspe sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Emme koe olevamme suosikkeja, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa. Toivomme, että tästä tulee hieno ottelu. Voitolla aloittaminen tällaisessa turnauksessa on elintärkeää. Pelaamme ensimmäisen ja viimeisen ottelun kotona, emme olisi voineet pyytää enempää.

Shakhtar on Mestarien liigassa huomattavasti tutumpi vieras kuin Athletic. Viime kaudella ukrainalaisjoukkue voitti alkulohkovaiheessa Real Sociedadin kahdesti.

– Tiedämme kaiken mahdollisen Shakhtarista, ja olemme seuranneet, mitä he ovat tehneet viime vuosina. Heidän hyökkäyspään pelaajat ovat samankaltaisia keskenään. He ovat hyvin vaarallisia vastahyökkäyksissä. Jos emme pelaa 100-prosenttisesti ja kovalla intensiteetillä, emme pääse pitkälle.