Barcelona aloitti Mestarien liigan lohkovaiheen niukalla 1-0-voitolla Apoelista. Ottelun ainoan osuman viimeisteli toppari Gerard Piqué. Piquén lisäksi avauskokoonpanossa oli monia vähemmän peliaikaa saaneita. Jordi Alba ei ollut lainkaan kokoonpanossa. Lisäksi Andrés Iniesta, Ivan Rakitic ja Jérémy Mathieu aloittivat ottelun penkillä. Keskikentän kolmiossa kokenut Xavi paimensi kahta junioria: Sergi Robertoa ja Sergi Samperia.

Itse ottelu alkoi melko matalla tempolla. 12. minuutilla Barcan maali oli jo lähellä. Vinícius rikkoi keltaisen kortin arvoisesti Lionel Messiä. Argentiinalainen asteli itse pallon taakse ja ampui kierteisen vapaapotkun kohti maalia. Barcelonan kasvatti Urko Pardo venytti kuitenkin torjuntaan.

Seuraavassa hyökkäyksessä Neymar pyrki vapauttamaan Messin maalintekoon, mutta Kirpun kosketus oli liian kova, ja pallo karkasi yli päätyrajan.

20 minuutin kohdalla Neymar leikkasi vasemmalta sisään ja ampui tulisesti – reilusti yli maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin vasempana pakkina pelannut Adriano haki linjan takaa Messiä. Carlão ehti katkaisemaan.

28. minuutilla Barca sai maalihanat auki. Messin kierteinen vapaapotku oikeasta laidasta löysi maalilta Gerard Piquén, joka puski lukemat 1-0:aan.

Juuri ennen taukoa Neymar harhautteli tiensä vetopaikkaan, mutta vieraiden puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen.

56 minuutin kohdalla Xavi ruokki pitkällä pallolla Neymaria. Brassihyökkääjä ei kuitenkaan saanut palloa haltuunsa, joten sekin hyökkäys kuivui kasaan.

Kun ei Barcelona pystynyt ratkaisemaan ottelua, Apoel oli päästä tasoittamaan. Marc Bartra seisoi oikeassa paikassa ja blokkasi rangaistusalueen sisältä lähteneen laukauksen. Seuraavan kerran Apoel oli melko lähellä maalia 63 minuutin kohdalla. 3 vastaan 2 -hyökkäys päättyi jälleen Bartran väliintuloon.

Nelisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue onnistui maalinteossa, mutta maali hylättiin. Neymar puski takatolpalle Munir El Haddadille, joka jatkoi pallon päällään Apoel-maaliin. Tilanne liputettiin täysin oikein paitsioksi.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa vaihdossa ottelun aloittaneelle Sandro Ramírezille pelattiin pallo kymppitaskuun. Nopea kääntyminen ja laukaus vasemmalla jalalla – ohi maalin. Hetkeä myöhemmin yritti Messi – Carlão pääsi jalkoineen väliin.

Lisäajalla Pardo torjui juuri ja juuri Neymarin laukauksen. Messi kurotti irtopalloon ja yritti tökätä pelivälinettä tyhjään maaliin. Jälleen Apoel-puolustus ehti väliin.

Seuraava hyökkäys toisessa päädyssä oli päättyä tasoitusmaaliin. Gustavo Manduca laukoi suoraan syötöstä, mutta Marc-André ter Stegen venytti erinomaiseen torjuntaan. Paikoista huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten 1-0-voitto ja täydet pisteet Barcelonalle.

Lohkon toisessa ottelussa Paris Saint-Germain tasasi pisteet Ajaxin kanssa lukemin 1-1. Maalinteossa onnistuivat Edinson Cavani ja Lasse Schöne.

Toimittajan sana

Olipa Barcelona aseeton. Apoel puolusti matalalta ja tiiviisti, mutta sellaiseen Barca on tottunut La Ligassakin. Vaikka vierasjoukkue pelasi hyvin, Barcelonan olisi pitänyt pystyä tehokkaampaan hyökkäyspeliin. Kahden ja kolmen pelaajan väliset syöttö-liike-kuviot puuttuivat lähes täysin murtautumisvaiheessa. Ratkaisuja jouduttiin hakemaan kauempaa ja huonommista sektoreista. Katalaanien onneksi Apoel ei onnistunut tekemään maalia muutamasta paikastaan.

Kokoonpanot

Barcelona

1 ter Stegen
22 Alves
3 Piqué
15 Bartra
21 Adriano
26 Samper
6 Xavi -> Iniesta (61.)
20 Roberto -> Rafinha (79.)
31 El Haddadi -> Ramírez (68.)
10 Messi
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

13 Bravo
8 Iniesta
24 Mathieu
16 Douglas
12 Rafinha
4 Rakitic
29 Ramírez

Apoel

78 Pardo
28 Sergio
3 Guilherme
5 Carlão
15 Antoniades
8 Gomes -> Manduca (61.)
26 Morais
16 Oliveira
46 Aloneftis
30 De Vincenti -> Charalambidis (79.)
9 Sheridan -> Djebbour (75.)

Apoel, vaihtopenkki

11 Alexandrou
4 Artymatas
10 Charalambidis
22 Chiotis
79 Djebbour
73 Kaka
21 Manduca

Mestarien liiga keskiviikkona

Ajax – PSG 1-1 (0-1)
0-1 Edinson Cavani (14.)
1-1 Lasse Schöne (74.)

AS Roma – TsSKA Moskova 5-1 (4-0)
1-0 Juan Iturbe (6.)
2-0 Gervinho (10.)
3-0 Maicon (20.)
4-0 Gervinho (31.)
5-0 Sergei Ignashevitsh om. (50.)
5-1 Ahmed Musa (82.)

Athletic Bilbao – Shakhtar Donetsk 0-0

Barcelona – Apoel 1-0 (1-0)
1-0 Gerard Piqué (28.)

Bayern München – Manchester City 1-0 (0-0)
1-0 Jerôme Boateng (90.)

Chelsea – Schalke (1-0)
1-0 Cesc Fàbregas (11.)
1-1 Klaas-Jan Huntelaar (62.)

Porto – Bate Borisov 6-0 (3-0)
1-0 Yacine Brahimi (5.)
2-0 Yacine Brahimi (32.)
3-0 Jackson Martínez (37.)
4-0 Yacine Brahimi (57.)
5-0 Adrián López (61.)
6-0 Vincent Aboubakar (76.)

Maribor – Sporting 1-1 (0-0)
0-1 Nani (80.)
1-1 Luka Zahovic (90+2.)